Worteltaart met kwarkroom
Wortel-sinaasappel dessert met kwarkroom
Ingrediënten
Tekst: RONDE vorm 15 cm
- 75 g Fijn geraspte wortel
- 80 g verzachte boter
- 90 g kristalsuiker
- Volkoren speltmeel
- 11⁄2 theelepel bakpoeder
- 80 ml Sinaasappelsap
- 1 el Sinaasappelschil
- 1 stukjes ei
ROOMKAAS
- 125 g Zachte kwark
- 100 g Ricotta
- gewoon meel
- 2 PL bloemsuiker
- 50 g witte chocolade
- 25 ml Sinaasappelsap
- Een beetje Van sinaasappelschil
- 1 stuk ei
CHOCOLADELAAG
- 150 g witte chocolade
- 50 ml Slagroom
Laatste folders
Procedure
EERST: We kloppen eerst boter en suiker en dan met een ei.
Vervolgens voegen we de droge ingrediënten toe en mengen we tenslotte de wortel en het sinaasappelsap erdoor met een spatel.
Er ontstaat een dik deeg dat we in 2 gelijke delen verdelen (ik kwam uit op een totaal van 520g, dus 260g elk).
1 helft van het deeg doen we in de ingevette vorm, gladstrijken met een lepel, de andere helft met een lepel aanbrengen op bakpapier zodat we de vorm erop tekenen, om een even groot stuk te creëren dat bovenop de crème gaat (liever iets groter dan kleiner). Beide taartbodems bakken we. 180°C/ongeveer 15 min
ROOMKAASROOM: Meng alles samen, giet de afgewerkte room op de voorgebakken korst in de vorm. Draai de tweede gebakken korst op de room en trek het bakpapier eraf. Zet in de oven. 140°C/60 min. Na het bakken laten we de taart nog een uur in de uitgeschakelde gesloten oven staan en dan laten we hem afkoelen met de oven een beetje open. Giet de chocoladelaag over de afgekoelde taart en zet deze een paar uur in de koelkast. Het beste overnacht. De taart moet idealiter in een blik in de koelkast worden bewaard, zodat hij zacht blijft.
CHOCOLAAGLAAG: Giet de hete room over de chocolade, laat het smelten. Giet de afgewerkte laag over de taart en laat het een nachtje in de koelkast staan.