ADVERTENTIE
Worteltaart met kwarkroom

Worteltaart met kwarkroom

Wortel-sinaasappel dessert met kwarkroom

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

Tekst: RONDE vorm 15 cm

  • 75 g Fijn geraspte wortel Toegevoegd aan
  • 80 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 90 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • Volkoren speltmeel Toegevoegd aan
  • 112 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 80 ml Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • 1 el Sinaasappelschil Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan

ROOMKAAS

  • 125 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 100 g Ricotta Toegevoegd aan
  • gewoon meel Toegevoegd aan
  • 2 PL bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 50 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • 25 ml Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • Een beetje Van sinaasappelschil Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan

CHOCOLADELAAG

  • 150 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • 50 ml Slagroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

EERST: We kloppen eerst boter en suiker en dan met een ei.

2. Stap

Vervolgens voegen we de droge ingrediënten toe en mengen we tenslotte de wortel en het sinaasappelsap erdoor met een spatel.

Worteltaart met kwarkroom - stap voor stap bereiding 1
3. Stap

Er ontstaat een dik deeg dat we in 2 gelijke delen verdelen (ik kwam uit op een totaal van 520g, dus 260g elk).

Worteltaart met kwarkroom - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

1 helft van het deeg doen we in de ingevette vorm, gladstrijken met een lepel, de andere helft met een lepel aanbrengen op bakpapier zodat we de vorm erop tekenen, om een even groot stuk te creëren dat bovenop de crème gaat (liever iets groter dan kleiner). Beide taartbodems bakken we. 180°C/ongeveer 15 min

Worteltaart met kwarkroom - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE
5. Stap

ROOMKAASROOM: Meng alles samen, giet de afgewerkte room op de voorgebakken korst in de vorm. Draai de tweede gebakken korst op de room en trek het bakpapier eraf. Zet in de oven. 140°C/60 min. Na het bakken laten we de taart nog een uur in de uitgeschakelde gesloten oven staan en dan laten we hem afkoelen met de oven een beetje open. Giet de chocoladelaag over de afgekoelde taart en zet deze een paar uur in de koelkast. Het beste overnacht. De taart moet idealiter in een blik in de koelkast worden bewaard, zodat hij zacht blijft.

Worteltaart met kwarkroom - stap voor stap bereiding 1
6. Stap

CHOCOLAAGLAAG: Giet de hete room over de chocolade, laat het smelten. Giet de afgewerkte laag over de taart en laat het een nachtje in de koelkast staan.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image jest_ocami

Worteltaart met kwarkroom

Wortel-sinaasappel dessert met kwarkroom

30
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

EERST: We kloppen eerst boter en suiker en dan met een ei.

2. Stap

Vervolgens voegen we de droge ingrediënten toe en mengen we tenslotte de wortel en het sinaasappelsap erdoor met een spatel.

3. Stap

Er ontstaat een dik deeg dat we in 2 gelijke delen verdelen (ik kwam uit op een totaal van 520g, dus 260g elk).

4. Stap

1 helft van het deeg doen we in de ingevette vorm, gladstrijken met een lepel, de andere helft met een lepel aanbrengen op bakpapier zodat we de vorm erop tekenen, om een even groot stuk te creëren dat bovenop de crème gaat (liever iets groter dan kleiner). Beide taartbodems bakken we. 180°C/ongeveer 15 min

5. Stap

ROOMKAASROOM: Meng alles samen, giet de afgewerkte room op de voorgebakken korst in de vorm. Draai de tweede gebakken korst op de room en trek het bakpapier eraf. Zet in de oven. 140°C/60 min. Na het bakken laten we de taart nog een uur in de uitgeschakelde gesloten oven staan en dan laten we hem afkoelen met de oven een beetje open. Giet de chocoladelaag over de afgekoelde taart en zet deze een paar uur in de koelkast. Het beste overnacht. De taart moet idealiter in een blik in de koelkast worden bewaard, zodat hij zacht blijft.

6. Stap

CHOCOLAAGLAAG: Giet de hete room over de chocolade, laat het smelten. Giet de afgewerkte laag over de taart en laat het een nachtje in de koelkast staan.

Ingrediënten
Tekst: RONDE vorm 15 cm
75 g
Fijn geraspte wortel
80 g
verzachte boter
90 g
kristalsuiker
Volkoren speltmeel
112 theelepel
bakpoeder
80 ml
Sinaasappelsap
1 el
Sinaasappelschil
1 stukjes
ei
ROOMKAAS
125 g
Zachte kwark
100 g
Ricotta
gewoon meel
2 PL
bloemsuiker
50 g
witte chocolade
25 ml
Sinaasappelsap
Een beetje
Van sinaasappelschil
1 stuk
ei
CHOCOLADELAAG
150 g
witte chocolade
50 ml
Slagroom