Bron :: JulyProkopiv from Getty Images
Worteltaart met kwarkroom
Deze heerlijke taart is een geweldige keuze voor verschillende vieringen of familiebijeenkomsten. De unieke combinatie van wortel en kwark zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers verrassen.
Ingrediënten
Vaak
- 200 g Gehakte walnoten
- 150 g Suiker
- 180 g Glad meel
- 1 theelepel Bakpoeder
- 200 g Geraspte wortelen
- 4 stukjes Eieren
- 1 theelepel Kaneel
- 50 ml Tekst
Crème
- 500 g Kwark
- 200 g Boter
- 150 g Poedersuiker
- 1 verpakking Vanillesuiker
Laatste folders
Procedure
Text: Meng in een kom de walnoten, suiker, bloem en bakpoeder.
We voegen geraspte wortel, eieren, kaneel en olie toe. We mengen alles goed samen.
We storten het beslag in een taartvorm en bakken het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 45 minuten.
Crème: Klop de boter met de poedersuiker en vanillesuiker. Voeg geleidelijk de kwark toe en klop alles samen tot een gladde massa.
We smeren de afgewerkte en afgekoelde taart in met room en laten deze minstens 2 uur rusten in de koelkast.
Voor het serveren van de taart kunnen we deze naar smaak versieren, bijvoorbeeld met geraspte wortel of walnoten.