ADVERTENTIE

Bron :: JulyProkopiv from Getty Images

Worteltaart met kwarkroom

Deze heerlijke taart is een geweldige keuze voor verschillende vieringen of familiebijeenkomsten. De unieke combinatie van wortel en kwark zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers verrassen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 200 g Gehakte walnoten Toegevoegd aan
  • 150 g Suiker Toegevoegd aan
  • 180 g Glad meel Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 200 g Geraspte wortelen Toegevoegd aan
  • 4 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Kaneel Toegevoegd aan
  • 50 ml Tekst Toegevoegd aan

Crème

  • 500 g Kwark Toegevoegd aan
  • 200 g Boter Toegevoegd aan
  • 150 g Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 1 verpakking Vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Text: Meng in een kom de walnoten, suiker, bloem en bakpoeder.

2. Stap

We voegen geraspte wortel, eieren, kaneel en olie toe. We mengen alles goed samen.

3. Stap

We storten het beslag in een taartvorm en bakken het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 45 minuten.

4. Stap

Crème: Klop de boter met de poedersuiker en vanillesuiker. Voeg geleidelijk de kwark toe en klop alles samen tot een gladde massa.

ADVERTENTIE
5. Stap

We smeren de afgewerkte en afgekoelde taart in met room en laten deze minstens 2 uur rusten in de koelkast.

6. Stap

Voor het serveren van de taart kunnen we deze naar smaak versieren, bijvoorbeeld met geraspte wortel of walnoten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Worteltaart met kwarkroom

Deze heerlijke taart is een geweldige keuze voor verschillende vieringen of familiebijeenkomsten. De unieke combinatie van wortel en kwark zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers verrassen.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Text: Meng in een kom de walnoten, suiker, bloem en bakpoeder.

2. Stap

We voegen geraspte wortel, eieren, kaneel en olie toe. We mengen alles goed samen.

3. Stap

We storten het beslag in een taartvorm en bakken het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 45 minuten.

4. Stap

Crème: Klop de boter met de poedersuiker en vanillesuiker. Voeg geleidelijk de kwark toe en klop alles samen tot een gladde massa.

5. Stap

We smeren de afgewerkte en afgekoelde taart in met room en laten deze minstens 2 uur rusten in de koelkast.

6. Stap

Voor het serveren van de taart kunnen we deze naar smaak versieren, bijvoorbeeld met geraspte wortel of walnoten.

Ingrediënten
Vaak
200 g
Gehakte walnoten
150 g
Suiker
180 g
Glad meel
1 theelepel
Bakpoeder
200 g
Geraspte wortelen
4 stukjes
Eieren
1 theelepel
Kaneel
50 ml
Tekst
Crème
500 g
Kwark
200 g
Boter
150 g
Poedersuiker
1 verpakking
Vanillesuiker