Bron :: somatuscani from Canva
Wortelcrème
Dit heerlijke en smakelijke recept voor wortelcrème van wortelen is een van mijn favorieten geworden. De soep is niet alleen heerlijk om te proeven, maar ik waardeer het ook om zijn eenvoud en snelle bereiding.
Ingrediënten
- 500 g Wortelen
- 1 stuk grote ui
- 2 Anjers Knoflook
- 1 Lepels Olijfolie
- 800 ml Groentebouillon
- zout en peper
Laatste folders
Procedure
Bereid eerst de ingrediënten voor. Schil de wortelen en snijd ze in kleinere stukken. Snijd de ui en knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. In feite vormen we nu de basis van de soep. Fruit de ui tot hij een beetje bruin begint te worden, dat geeft hem de juiste smaak.
Voeg de gesneden wortelen toe en rooster ze ook. Laat de wortelen in de pan tot ze zacht zijn.
Giet vervolgens de groentebouillon over de wortelen en kook ze ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.
Zodra de wortelen zacht zijn, mix je de soep met een dompelblender tot een gladde massa. Als je een dikkere consistentie wilt, voeg dan minder water toe. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.