ADVERTENTIE

Windhappers met fruit topping

Dit is mijn favoriete gerecht, deze keer verbeterd met gevriesdroogd fruit. Een perfecte zoet-zure combinatie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16

Vaak

  • 180 g Halfgrove bloem Toegevoegd aan
  • 6 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 240 ml water Toegevoegd aan
  • 125 eetlepel boter Toegevoegd aan
  • 1 el Kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 12 theelepel zout Toegevoegd aan

Crème

  • 500 ml Melk Toegevoegd aan
  • 1 Eitje Toegevoegd aan
  • 2 Dooiers Toegevoegd aan
  • 150 g Kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 30 g Glad meel Toegevoegd aan
  • 30 g Gouden klasse Toegevoegd aan
  • 500 ml Slagroom Toegevoegd aan

Karamel glazuur

  • 150 g Suiker kruimel Toegevoegd aan
  • 100 g kookroom Toegevoegd aan
  • 60 g Boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Laat in een pan water met boter die in blokjes is gesneden aan de kook komen. Voeg suiker, zout en bloem toe. Roer tot het deeg samenkomt en laat het ongeveer 2 tot 3 minuten garen. Laat het even afkoelen. Meng er dan een voor een de eieren door. Vul een spuitzak met het deeg en spuit het in cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak op 180 °C voor ongeveer 20 minuten.

2. Stap

We koken een pudding van melk, eieren, suiker, bloem en Gouden graan. We dekken het af met voedselfolie en laten het in de koelkast stollen. Klop de room tot semi-stijf, voeg het toe aan de geklopte pudding en combineer.

3. Stap

We snijden de afgekoelde mille-feuilles doormidden. We dopen de bovenste helften in de karamelsaus en laten ze stollen. Op de onderste helft brengen we eerst een laagje van puddingcrème aan, bestrooien we met gevriesdroogd fruit en bedekken we met het bovenste deel.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten