Windhappers met fruit topping
Dit is mijn favoriete gerecht, deze keer verbeterd met gevriesdroogd fruit. Een perfecte zoet-zure combinatie.
Ingrediënten
Vaak
- 180 g Halfgrove bloem
- 6 stukjes Eieren
- 240 ml water
- 125 eetlepel boter
- 1 el Kristalsuiker
- 1⁄2 theelepel zout
Crème
- 500 ml Melk
- 1 Eitje
- 2 Dooiers
- 150 g Kristalsuiker
- 30 g Glad meel
- 30 g Gouden klasse
- 500 ml Slagroom
Karamel glazuur
- 150 g Suiker kruimel
- 100 g kookroom
- 60 g Boter
Laatste folders
Procedure
Laat in een pan water met boter die in blokjes is gesneden aan de kook komen. Voeg suiker, zout en bloem toe. Roer tot het deeg samenkomt en laat het ongeveer 2 tot 3 minuten garen. Laat het even afkoelen. Meng er dan een voor een de eieren door. Vul een spuitzak met het deeg en spuit het in cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak op 180 °C voor ongeveer 20 minuten.
We koken een pudding van melk, eieren, suiker, bloem en Gouden graan. We dekken het af met voedselfolie en laten het in de koelkast stollen. Klop de room tot semi-stijf, voeg het toe aan de geklopte pudding en combineer.
We snijden de afgekoelde mille-feuilles doormidden. We dopen de bovenste helften in de karamelsaus en laten ze stollen. Op de onderste helft brengen we eerst een laagje van puddingcrème aan, bestrooien we met gevriesdroogd fruit en bedekken we met het bovenste deel.