:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/ImoRdX9F-agve1Bo-1qa/c500a636e73284979ecd8a255bcd43.jpeg)
Bron :: FB: Varenie je radosť
Wielen van walnoot
Recept voor chocolade walnootrondjes gemaakt van zanddeeg.
Ingrediënten
- 250 g Gewoon meel
- 125 g Poedersuiker
- 200 g Gemalen walnoten
- 150 g Boter
- 1 stuk ei
- korrel zout
- rumessence
- sinaasappelschil
- jam
- chocoladeglazuur
Laatste folders
Procedure
Zeef de bloem op een werkvlak, voeg de basterdsuiker, gemalen noten en een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gehakte boter, het ei, de rumessence en de geraspte sinaasappelschil toe. Werk het deeg met je handen snel glad en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd er rondjes uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Plak ze na het bakken aan elkaar met jam of vulling en giet er chocolade overheen.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Wielen van walnoot
Recept voor chocolade walnootrondjes gemaakt van zanddeeg.
Zeef de bloem op een werkvlak, voeg de basterdsuiker, gemalen noten en een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gehakte boter, het ei, de rumessence en de geraspte sinaasappelschil toe. Werk het deeg met je handen snel glad en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd er rondjes uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Plak ze na het bakken aan elkaar met jam of vulling en giet er chocolade overheen.
Hoe heb je dit recept gemaakt?