ADVERTENTIE

Bron :: FB: Varenie je radosť

Wielen van walnoot

Recept voor chocolade walnootrondjes gemaakt van zanddeeg.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
25
  • 250 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 125 g Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 200 g Gemalen walnoten Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • rumessence Toegevoegd aan
  • sinaasappelschil Toegevoegd aan
  • jam Toegevoegd aan
  • chocoladeglazuur Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Zeef de bloem op een werkvlak, voeg de basterdsuiker, gemalen noten en een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gehakte boter, het ei, de rumessence en de geraspte sinaasappelschil toe. Werk het deeg met je handen snel glad en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.

2. Stap

Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd er rondjes uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

3. Stap

Plak ze na het bakken aan elkaar met jam of vulling en giet er chocolade overheen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Wielen van walnoot

Recept voor chocolade walnootrondjes gemaakt van zanddeeg.

90
Notulen
25
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Zeef de bloem op een werkvlak, voeg de basterdsuiker, gemalen noten en een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gehakte boter, het ei, de rumessence en de geraspte sinaasappelschil toe. Werk het deeg met je handen snel glad en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.

2. Stap

Rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ongeveer 1 cm en snijd er rondjes uit. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

3. Stap

Plak ze na het bakken aan elkaar met jam of vulling en giet er chocolade overheen.

Ingrediënten
250 g
Gewoon meel
125 g
Poedersuiker
200 g
Gemalen walnoten
150 g
Boter
1 stuk
ei
korrel zout
rumessence
sinaasappelschil
jam
chocoladeglazuur