Bron :: kirin_photo from Getty Images Signature
Volkoren ontbijtkoek
Traditionele kerstkoek gemaakt van volkorenmeel.
Ingrediënten
- 300 g Volkorenmeel
- 100 g Gewoon meel
- 1 lepel Bakpoeder
- 2 lepels Honing
- 150 g Suiker
- 1 stuk ei
- 2 lepels Peperkoek kruiden
- korrel zout
- 100 g Boter
Laatste folders
Procedure
Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom - d.w.z. bloem, bakpoeder, peperkoekkruiden en zout.
Doe de boter en suiker in een andere kom en klop tot een gladde massa. Roer dan de honing erdoor en voeg het ei toe.
Voeg dan langzaam het droge mengsel toe aan de kom met de natte ingrediënten en roer tot er een stijf deeg ontstaat.
Keer het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Dit is heel belangrijk, een grotere dikte zou de peperkoek niet bros genoeg maken.
Snijd vervolgens verschillende vormen uit met de vormpjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de peperkoek ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat de peperkoekkoekjes na het bakken afkoelen op een rooster.