ADVERTENTIE

Bron :: kirin_photo from Getty Images Signature

Volkoren ontbijtkoek

Traditionele kerstkoek gemaakt van volkorenmeel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 300 g Volkorenmeel Toegevoegd aan
  • 100 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 1 lepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 2 lepels Honing Toegevoegd aan
  • 150 g Suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
  • 2 lepels Peperkoek kruiden Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 100 g Boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom - d.w.z. bloem, bakpoeder, peperkoekkruiden en zout.

2. Stap

Doe de boter en suiker in een andere kom en klop tot een gladde massa. Roer dan de honing erdoor en voeg het ei toe.

3. Stap

Voeg dan langzaam het droge mengsel toe aan de kom met de natte ingrediënten en roer tot er een stijf deeg ontstaat.

4. Stap

Keer het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Dit is heel belangrijk, een grotere dikte zou de peperkoek niet bros genoeg maken.

ADVERTENTIE
5. Stap

Snijd vervolgens verschillende vormen uit met de vormpjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

6. Stap

Bak de peperkoek ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

7. Stap

Laat de peperkoekkoekjes na het bakken afkoelen op een rooster.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Volkoren ontbijtkoek

Traditionele kerstkoek gemaakt van volkorenmeel.

120
Notulen
30
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom - d.w.z. bloem, bakpoeder, peperkoekkruiden en zout.

2. Stap

Doe de boter en suiker in een andere kom en klop tot een gladde massa. Roer dan de honing erdoor en voeg het ei toe.

3. Stap

Voeg dan langzaam het droge mengsel toe aan de kom met de natte ingrediënten en roer tot er een stijf deeg ontstaat.

4. Stap

Keer het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en rol het uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Dit is heel belangrijk, een grotere dikte zou de peperkoek niet bros genoeg maken.

5. Stap

Snijd vervolgens verschillende vormen uit met de vormpjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

6. Stap

Bak de peperkoek ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

7. Stap

Laat de peperkoekkoekjes na het bakken afkoelen op een rooster.

Ingrediënten
300 g
Volkorenmeel
100 g
Gewoon meel
1 lepel
Bakpoeder
2 lepels
Honing
150 g
Suiker
1 stuk
ei
2 lepels
Peperkoek kruiden
korrel zout
100 g
Boter