ADVERTENTIE

Vlierbloesemsiroop

Het recept voor vlierbloesemsiroop is eenvoudig en smakelijk. Het is een geweldige manier om seizoensgebonden vlierbloesems te gebruiken en zelfgemaakte siroop te bereiden, die geschikt is voor het maken van verfrissende dranken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 30 Stukken Vlierbloesem Toegevoegd aan
  • 112 kg suiker Toegevoegd aan
  • 2 l water Toegevoegd aan
  • 2 Stukken citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Bereid eerst alle benodigde ingrediënten voor.

2. Stap

Doe de basale bloemen in een grote container samen met het water en de citroenen, die je in dunne plakjes snijdt.

3. Stap

Laat het mengsel 24 uur staan op een koele en donkere plaats.

4. Stap

Giet na 24 uur het mengsel door een zeef en voeg suiker toe aan de doordrenkte vloeistof.

ADVERTENTIE
5. Stap

Laat de siroop langzaam koken en kook, terwijl je constant roert, ongeveer 15 minuten totdat de suiker volledig is opgelost.

6. Stap

Giet de hete siroop in schone flessen en sluit ze af. Bewaar op een koele en donkere plaats.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Vlierbloesemsiroop

Het recept voor vlierbloesemsiroop is eenvoudig en smakelijk. Het is een geweldige manier om seizoensgebonden vlierbloesems te gebruiken en zelfgemaakte siroop te bereiden, die geschikt is voor het maken van verfrissende dranken.

60
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid eerst alle benodigde ingrediënten voor.

2. Stap

Doe de basale bloemen in een grote container samen met het water en de citroenen, die je in dunne plakjes snijdt.

3. Stap

Laat het mengsel 24 uur staan op een koele en donkere plaats.

4. Stap

Giet na 24 uur het mengsel door een zeef en voeg suiker toe aan de doordrenkte vloeistof.

5. Stap

Laat de siroop langzaam koken en kook, terwijl je constant roert, ongeveer 15 minuten totdat de suiker volledig is opgelost.

6. Stap

Giet de hete siroop in schone flessen en sluit ze af. Bewaar op een koele en donkere plaats.

Ingrediënten
30 Stukken
Vlierbloesem
112 kg
suiker
2 l
water
2 Stukken
citroen