Vlierbloesemsiroop
Het recept voor vlierbloesemsiroop is eenvoudig en smakelijk. Het is een geweldige manier om seizoensgebonden vlierbloesems te gebruiken en zelfgemaakte siroop te bereiden, die geschikt is voor het maken van verfrissende dranken.
Ingrediënten
- 30 Stukken Vlierbloesem
- 11⁄2 kg suiker
- 2 l water
- 2 Stukken citroen
Laatste folders
Procedure
Bereid eerst alle benodigde ingrediënten voor.
Doe de basale bloemen in een grote container samen met het water en de citroenen, die je in dunne plakjes snijdt.
Laat het mengsel 24 uur staan op een koele en donkere plaats.
Giet na 24 uur het mengsel door een zeef en voeg suiker toe aan de doordrenkte vloeistof.
Laat de siroop langzaam koken en kook, terwijl je constant roert, ongeveer 15 minuten totdat de suiker volledig is opgelost.
Giet de hete siroop in schone flessen en sluit ze af. Bewaar op een koele en donkere plaats.