Bron :: rostislavsedlacek from Canva
Vlierbloesemsiroop
Uitstekende en verfrissende vlierbloesemsiroop, ideaal voor het bereiden van koude dranken of voor het op smaak brengen van ijs. Deze siroop kan thuis heel eenvoudig en snel worden klaargemaakt.
Ingrediënten
- 20 stukjes Paarse bloemen
- 1 l water
- 1 kg suiker
- 1 stukjes citroen
Laatste folders
Procedure
Spoel de vlierbloesems af onder stromend water en laat ze uitlekken. Laat ze een beetje luchten zodat alle insecten kunnen ontsnappen.
Giet water in een grote pan, voeg suiker toe en laat het oplossen. Breng het water aan de kook.
We wassen de citroen, snijden het in plakjes en voegen het toe aan het kokende water.
Voeg vlierbloesem toe aan de pot en kook gedurende 20 minuten.
Na het koken laten we het mengsel afkoelen en zeven we het daarna. Zo verwijderen we de bloemen en citroen.
We gieten de siroop in gesteriliseerde flessen en sluiten ze af. We bewaren ze op een koele en donkere plaats.