:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/nl/recipe/OnpjUwk7XDOnOehVgUgs/e0bba8927da8f7e0ca9b4f07d96a47.jpeg)
Bron :: rostislavsedlacek from Canva
Vlierbloesemlikeur
Zelfgemaakte vlierbloesemlikeur die heerlijk smaakt.
Ingrediënten
- 25 stukjes Basilicum bloemen
- 1 stukjes Limoen
- 1.2 l water
- 1 kg suiker
- 0.7 l wodka
Laatste folders
Procedure
Eerst bereiden we de basisbloemen voor. We verwijderen de stelen en controleren de bloemen op insecten. We plaatsen de bloemen in een grotere glazen container.
We wassen de limoen en snijden deze in dunne plakjes, die we gelijkmatig verdelen over de vlierbloesem.
We brengen het water in de pot aan de kook, voegen suiker toe en laten het al roerend oplossen. Op deze manier ontstaat er suikersiroop, die we laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet de afgekoelde suikersiroop over de vlierbloesems met limoen en sluit de container, bijvoorbeeld met folie of een deksel.
We bewaren de container op een donkere en koele plaats, idealiter in de kelder, 2 dagen. Gedurende deze 2 dagen roeren we het mengsel af en toe door.
Na 2 dagen zeven we het mengsel door een fijne zeef of gaas in een andere container. We kunnen het nog een keer door een koffiefilter laten lopen voor een perfect zuivere drank.
Voeg de wodka toe aan het voorgefilterde drankje, meng en giet in gesteriliseerde flessen.
Sluit de flessen en bewaar ze op een koele, donkere plaats. De likeur is meteen klaar, maar de smaak wordt nog beter als we deze een paar weken laten staan.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Vlierbloesemlikeur
Zelfgemaakte vlierbloesemlikeur die heerlijk smaakt.
Eerst bereiden we de basisbloemen voor. We verwijderen de stelen en controleren de bloemen op insecten. We plaatsen de bloemen in een grotere glazen container.
We wassen de limoen en snijden deze in dunne plakjes, die we gelijkmatig verdelen over de vlierbloesem.
We brengen het water in de pot aan de kook, voegen suiker toe en laten het al roerend oplossen. Op deze manier ontstaat er suikersiroop, die we laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet de afgekoelde suikersiroop over de vlierbloesems met limoen en sluit de container, bijvoorbeeld met folie of een deksel.
We bewaren de container op een donkere en koele plaats, idealiter in de kelder, 2 dagen. Gedurende deze 2 dagen roeren we het mengsel af en toe door.
Na 2 dagen zeven we het mengsel door een fijne zeef of gaas in een andere container. We kunnen het nog een keer door een koffiefilter laten lopen voor een perfect zuivere drank.
Voeg de wodka toe aan het voorgefilterde drankje, meng en giet in gesteriliseerde flessen.
Sluit de flessen en bewaar ze op een koele, donkere plaats. De likeur is meteen klaar, maar de smaak wordt nog beter als we deze een paar weken laten staan.
Hoe heb je dit recept gemaakt?