ADVERTENTIE

Bron :: rostislavsedlacek from Canva

Vlierbloesemlikeur

Zelfgemaakte vlierbloesemlikeur die heerlijk smaakt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 25 stukjes Basilicum bloemen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Limoen Toegevoegd aan
  • 1.2 l water Toegevoegd aan
  • 1 kg suiker Toegevoegd aan
  • 0.7 l wodka Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

600 min.
1. Stap

Eerst bereiden we de basisbloemen voor. We verwijderen de stelen en controleren de bloemen op insecten. We plaatsen de bloemen in een grotere glazen container.

2. Stap

We wassen de limoen en snijden deze in dunne plakjes, die we gelijkmatig verdelen over de vlierbloesem.

3. Stap

We brengen het water in de pot aan de kook, voegen suiker toe en laten het al roerend oplossen. Op deze manier ontstaat er suikersiroop, die we laten afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Stap

Giet de afgekoelde suikersiroop over de vlierbloesems met limoen en sluit de container, bijvoorbeeld met folie of een deksel.

ADVERTENTIE
5. Stap

We bewaren de container op een donkere en koele plaats, idealiter in de kelder, 2 dagen. Gedurende deze 2 dagen roeren we het mengsel af en toe door.

6. Stap

Na 2 dagen zeven we het mengsel door een fijne zeef of gaas in een andere container. We kunnen het nog een keer door een koffiefilter laten lopen voor een perfect zuivere drank.

7. Stap

Voeg de wodka toe aan het voorgefilterde drankje, meng en giet in gesteriliseerde flessen.

8. Stap

Sluit de flessen en bewaar ze op een koele, donkere plaats. De likeur is meteen klaar, maar de smaak wordt nog beter als we deze een paar weken laten staan.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Vlierbloesemlikeur

Zelfgemaakte vlierbloesemlikeur die heerlijk smaakt.

600
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Eerst bereiden we de basisbloemen voor. We verwijderen de stelen en controleren de bloemen op insecten. We plaatsen de bloemen in een grotere glazen container.

2. Stap

We wassen de limoen en snijden deze in dunne plakjes, die we gelijkmatig verdelen over de vlierbloesem.

3. Stap

We brengen het water in de pot aan de kook, voegen suiker toe en laten het al roerend oplossen. Op deze manier ontstaat er suikersiroop, die we laten afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Stap

Giet de afgekoelde suikersiroop over de vlierbloesems met limoen en sluit de container, bijvoorbeeld met folie of een deksel.

5. Stap

We bewaren de container op een donkere en koele plaats, idealiter in de kelder, 2 dagen. Gedurende deze 2 dagen roeren we het mengsel af en toe door.

6. Stap

Na 2 dagen zeven we het mengsel door een fijne zeef of gaas in een andere container. We kunnen het nog een keer door een koffiefilter laten lopen voor een perfect zuivere drank.

7. Stap

Voeg de wodka toe aan het voorgefilterde drankje, meng en giet in gesteriliseerde flessen.

8. Stap

Sluit de flessen en bewaar ze op een koele, donkere plaats. De likeur is meteen klaar, maar de smaak wordt nog beter als we deze een paar weken laten staan.

Ingrediënten
25 stukjes
Basilicum bloemen
1 stukjes
Limoen
1.2 l
water
1 kg
suiker
0.7 l
wodka