ADVERTENTIE
Bron :: jarafoti from Getty Images
Vlierbessensiroop met citroen
Recept voor zelfgemaakte vlierbloesemsiroop met citroen, die heerlijk smaakt.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
2
- 40 Bloemen Basis
- 11⁄2 kg Suiker
- 2 l Wateren
- 2 stuk Biologische citroenen
- 50 g Citroenzuur
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
35 min.
1. Stap
Pluk vlierbloesems op een droge, zonnige dag, het liefst 's ochtends wanneer ze het meest aromatisch zijn.
2. Stap
Maak de bloemblaadjes schoon van de bloem, doe ze in een grote bak en bedek ze met kokend water.
3. Stap
Voeg de gesneden citroenen toe en laat 24 uur trekken.
4. Stap
Giet de volgende dag de vlierbloesemlikeur door een doek of een dikke zeef.
5. Stap
Voeg de suiker toe aan het vlierbloesemwater, kook tot het volledig is opgelost en voeg dan het citroenzuur toe.
6. Stap
7. Zet de afgewerkte siroop opzij, laat hem een beetje afkoelen en vul hem dan heet in de voorbereide flessen. Sluit de flessen en zet ze ondersteboven.