ADVERTENTIE

Bron :: jarafoti from Getty Images

Vlierbessensiroop met citroen

Recept voor zelfgemaakte vlierbloesemsiroop met citroen, die heerlijk smaakt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 40 Bloemen Basis Toegevoegd aan
  • 112 kg Suiker Toegevoegd aan
  • 2 l Wateren Toegevoegd aan
  • 2 stuk Biologische citroenen Toegevoegd aan
  • 50 g Citroenzuur Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Pluk vlierbloesems op een droge, zonnige dag, het liefst 's ochtends wanneer ze het meest aromatisch zijn.

2. Stap

Maak de bloemblaadjes schoon van de bloem, doe ze in een grote bak en bedek ze met kokend water.

3. Stap

Voeg de gesneden citroenen toe en laat 24 uur trekken.

4. Stap

Giet de volgende dag de vlierbloesemlikeur door een doek of een dikke zeef.

5. Stap

Voeg de suiker toe aan het vlierbloesemwater, kook tot het volledig is opgelost en voeg dan het citroenzuur toe.

6. Stap

7. Zet de afgewerkte siroop opzij, laat hem een beetje afkoelen en vul hem dan heet in de voorbereide flessen. Sluit de flessen en zet ze ondersteboven.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten