Bron :: UroshPetrovic from Getty Images
Visbouillon
Zorgvuldig bereide visbouillon is een van de belangrijkste fundamenten van de keuken.
Ingrediënten
- 1 kg Vissenkoppen en graten
- 2 Lepels Olijfolie
- 2 stuk Wortelen
- 2 stuk De Ui
- 1 stuk prei
- Zout en peper naar smaak
- Een paar bolletjes piment
- laurierblad
- Een paar takjes peterselie
Laatste folders
Procedure
Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Mijn ervaring is dat ik aanraad om de visgraten goed bruin te bakken voordat je de groenten toevoegt. Deze stap helpt om een diepere smaak aan de bouillon te geven.
Zodra de botten bruin zijn, voeg je de gesneden wortelen, uien en prei toe. Het zal gaan als een klok op een oude tafel, maar schrik niet, het is gewoon een teken dat alle smaken samenkomen.
Na tien minuten van het mengsel in de pot, voeg je water toe, zodat alle groenten en kruiden bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper. Vergeet nu niet de piment en laurier toe te voegen.
Kook ongeveer twee uur op laag vuur.
Als de bouillon klaar is, zeef je hem om de graten en groenten te verwijderen. Zo krijg je een heldere visbouillon. Als je wilt, kun je het opfrissen met een kneepje citroen.