Bron :: Pixabay mygraphx
Veganistische linzenstoofpot
Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.
Ingrediënten
- 2 lepel olijfolie
- 1 blokjes Ui
- 2 gesneden aaseter
- 1 groot Aardappelblokjes
- 2 vermalen Selderijstengels
- 2 gesneden teentjes knoflook
- 1 TL komijn
- 1 TL Gerookt paprikapoeder
- 500 g Groene linzen (eventueel vooraf weken)
- 11⁄2 l groentebouillon
- 400 g Gehakte tomaten (blik)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie om te garneren (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Om het vegan linzenstoofpot recept te koken, verhit je de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, wortels, aardappels en selderij toe en bak ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de knoflook, komijn en paprikapoeder toe en bak nog een minuut. Gebruik komijn en paprikapoeder niet te zuinig, want deze specerijen geven het gerecht zijn bijzonder hartige smaak.
Voeg de linzen toe en roer goed zodat ze volledig gemengd zijn met de groenten en kruiden.
Voeg de groentebouillon en gehakte tomaten toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de linzen zacht zijn. Controleer regelmatig of de linzen zacht zijn en voeg indien nodig meer water toe.
Breng de vegan linzenstoof op smaak met zout en peper en garneer eventueel met verse peterselie. Deze stoofpot is vooral lekker met vers brood.