ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay mygraphx

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 2 lepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 blokjes Ui Toegevoegd aan
  • 2 gesneden aaseter Toegevoegd aan
  • 1 groot Aardappelblokjes Toegevoegd aan
  • 2 vermalen Selderijstengels Toegevoegd aan
  • 2 gesneden teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 TL komijn Toegevoegd aan
  • 1 TL Gerookt paprikapoeder Toegevoegd aan
  • 500 g Groene linzen (eventueel vooraf weken) Toegevoegd aan
  • 112 l groentebouillon Toegevoegd aan
  • 400 g Gehakte tomaten (blik) Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Verse peterselie om te garneren (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om het vegan linzenstoofpot recept te koken, verhit je de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, wortels, aardappels en selderij toe en bak ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht zijn.

2. Stap

Voeg de knoflook, komijn en paprikapoeder toe en bak nog een minuut. Gebruik komijn en paprikapoeder niet te zuinig, want deze specerijen geven het gerecht zijn bijzonder hartige smaak.

3. Stap

Voeg de linzen toe en roer goed zodat ze volledig gemengd zijn met de groenten en kruiden.

4. Stap

Voeg de groentebouillon en gehakte tomaten toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de linzen zacht zijn. Controleer regelmatig of de linzen zacht zijn en voeg indien nodig meer water toe.

ADVERTENTIE
5. Stap

Breng de vegan linzenstoof op smaak met zout en peper en garneer eventueel met verse peterselie. Deze stoofpot is vooral lekker met vers brood.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

40
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om het vegan linzenstoofpot recept te koken, verhit je de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, wortels, aardappels en selderij toe en bak ongeveer 5-7 minuten tot ze zacht zijn.

2. Stap

Voeg de knoflook, komijn en paprikapoeder toe en bak nog een minuut. Gebruik komijn en paprikapoeder niet te zuinig, want deze specerijen geven het gerecht zijn bijzonder hartige smaak.

3. Stap

Voeg de linzen toe en roer goed zodat ze volledig gemengd zijn met de groenten en kruiden.

4. Stap

Voeg de groentebouillon en gehakte tomaten toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de linzen zacht zijn. Controleer regelmatig of de linzen zacht zijn en voeg indien nodig meer water toe.

5. Stap

Breng de vegan linzenstoof op smaak met zout en peper en garneer eventueel met verse peterselie. Deze stoofpot is vooral lekker met vers brood.

Ingrediënten
2 lepel
olijfolie
1 blokjes
Ui
2 gesneden
aaseter
1 groot
Aardappelblokjes
2 vermalen
Selderijstengels
2 gesneden
teentjes knoflook
1 TL
komijn
1 TL
Gerookt paprikapoeder
500 g
Groene linzen (eventueel vooraf weken)
112 l
groentebouillon
400 g
Gehakte tomaten (blik)
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie om te garneren (optioneel)