Bron :: FB: Varenie je radosť.
Varkensvlees op knoflook
Gestoofd varkensvlees in knoflook met groenten, geschikt voor lunch of diner.
Ingrediënten
- 800 g varkensvlees
- 6 kruidnagel Knoflook
- 1 stuk De Ui
- 3 stuk Wortelen
- 1 stuk groene peper
- 50 ml Oliën
- Zout en gemalen zwarte peper
- Paprikapoeder voor kruiden
- water
Laatste folders
Procedure
Snijd het varkensvlees in kleinere blokjes. Kruid met peper en zout, meng en laat even rusten. Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes.
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui toe. Laat afgedekt een paar minuten sudderen om de uien zacht te maken. Voeg de hele teentjes knoflook toe en sauteer nog een paar minuten.
Voeg het vlees toe aan de pan. Het is belangrijk om het vlees een minuut of twee te laten rusten aan één kant voordat je het erdoor roert, zodat het vlees een mooie gouden kleur krijgt. Roer vervolgens af en toe zodat het varkensvlees aan elke kant gelijkmatig bruin wordt.
Als het varkensvlees aan alle kanten bruin is, voeg je de rest van de groenten toe (wortels en paprika). Roer het mengsel en voeg een beetje water, zout en peper toe.
Laat het op middelhoog vuur onder een deksel ongeveer 1 uur sudderen. De sleutel is om het op een lagere temperatuur te laten sudderen zodat het vlees zacht wordt maar niet uitdroogt.