ADVERTENTIE

Bron :: FB: Varenie je radosť.

Varkensvlees op knoflook

Gestoofd varkensvlees in knoflook met groenten, geschikt voor lunch of diner.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 800 g varkensvlees Toegevoegd aan
  • 6 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 3 stuk Wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stuk groene peper Toegevoegd aan
  • 50 ml Oliën Toegevoegd aan
  • Zout en gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • Paprikapoeder voor kruiden Toegevoegd aan
  • water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd het varkensvlees in kleinere blokjes. Kruid met peper en zout, meng en laat even rusten. Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes.

2. Stap

Verhit de olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui toe. Laat afgedekt een paar minuten sudderen om de uien zacht te maken. Voeg de hele teentjes knoflook toe en sauteer nog een paar minuten.

3. Stap

Voeg het vlees toe aan de pan. Het is belangrijk om het vlees een minuut of twee te laten rusten aan één kant voordat je het erdoor roert, zodat het vlees een mooie gouden kleur krijgt. Roer vervolgens af en toe zodat het varkensvlees aan elke kant gelijkmatig bruin wordt.

4. Stap

Als het varkensvlees aan alle kanten bruin is, voeg je de rest van de groenten toe (wortels en paprika). Roer het mengsel en voeg een beetje water, zout en peper toe.

5. Stap

Laat het op middelhoog vuur onder een deksel ongeveer 1 uur sudderen. De sleutel is om het op een lagere temperatuur te laten sudderen zodat het vlees zacht wordt maar niet uitdroogt.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten