Bron :: FB: Varenie je radosť.
Varkensvlees op groenten
Ik wil graag een recept delen voor een van mijn favoriete gerechten dat ik al vaak heb proberen te maken. Gestoofd varkensvlees met groenten doet me denken aan de zondagse familielunches toen mijn oma ons trakteerde op haar heerlijke gerechten.
Ingrediënten
- 1 kg Van varkensvlees
- 2 stuk De Ui
- 3 stuk Wortelen
- 2 stuk Pepers
- 4 Anjers Knoflook
- olie
- Zout, peper
- 2 Lepels Paprika's
- 1 Lepels Kminu
- 300 ml bouillon
- 2 Lepels Gladde bloem
Laatste folders
Procedure
Was, droog en snijd het zachte varkensvlees in kleinere stukken. Zout en peper en wentel door de bloem.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. Het is belangrijk om het vlees goed bruin te bakken, zodat de poriën zich sluiten en het vlees sappig blijft.
Snipper de ui fijn en karameliseer in olie tot hij licht goudkleurig is. Voeg de geraspte knoflook en het gebruinde vlees toe.
Groenten en voeg deze toe aan het vlees in de pan. Sauteer kort en voeg dan de zoete paprika en komijn toe.
Dek de pan af en laat ongeveer 30 minuten sudderen op laag vuur. Voeg indien nodig een beetje bouillon of water toe.
De resulterende saus moet heerlijk dik zijn en het vlees zacht en sappig.