:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/iu40-Tc4En-AYhVYu0dZ/0d20a47d5ddf41a7a69fa7e0207217.jpeg)
Bron :: mapik27 from Getty Images
Varkensvlees in mierikswortelsaus
Zacht, sappig varkensvlees geserveerd met een pittige saus op basis van mierikswortel is een gerecht dat de titel van klassieke lunch verdient. Ideaal voor een zondagse lunch met familie.
Ingrediënten
Varkenslapje
- 1 kg Varkenslapje
- 3 Kop water
- 1 theelepel zout
Mierikswortelsaus
- 1⁄2 Kop mierikswortel
- 1 glas Room 18%
- 2 lepels Meel
- 1 glas bouillon
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorbereiden van de varkenshaas. Doe het in een pot, giet er water over, zout het. Kook het op laag vuur voor ongeveer 2 uur.
Bereid intussen de saus. Bak in een pan op boter de bloem goudbruin. Voeg mierikswortel en bouillon toe. Roer tot het dikker wordt.
Voeg de room toe aan de saus, roer voorzichtig tot de saus glad is. Breng op smaak met zout en peper.
Wanneer de varkenshaas klaar is, haal hem uit de pot en snij hem in plakjes. Giet de saus erover en serveer.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Varkensvlees in mierikswortelsaus
Zacht, sappig varkensvlees geserveerd met een pittige saus op basis van mierikswortel is een gerecht dat de titel van klassieke lunch verdient. Ideaal voor een zondagse lunch met familie.
Begin met het voorbereiden van de varkenshaas. Doe het in een pot, giet er water over, zout het. Kook het op laag vuur voor ongeveer 2 uur.
Bereid intussen de saus. Bak in een pan op boter de bloem goudbruin. Voeg mierikswortel en bouillon toe. Roer tot het dikker wordt.
Voeg de room toe aan de saus, roer voorzichtig tot de saus glad is. Breng op smaak met zout en peper.
Wanneer de varkenshaas klaar is, haal hem uit de pot en snij hem in plakjes. Giet de saus erover en serveer.
Hoe heb je dit recept gemaakt?