Bron :: brebcaphotos from Canva
Varkensvlees in biersaus
Geroosterd varkensvlees in biersaus is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat rijk is aan smaak en ideaal is voor koude dagen.
Ingrediënten
- 1 kg Van varkensvlees
- 2 stuk De Ui
- 4 Anjers Knoflook
- 250 ml Donker bier
- 2 Lepels Mosterd
- 2 Lepels Honing
- zout en peper
- 2 Lepels Reuzel
Laatste folders
Procedure
In de eerste stap zout en peper je het vlees, dat vervolgens aan alle kanten wordt gebakken in hete reuzel. Persoonlijk gebruik ik een koperen pan om de hitte gelijkmatig te verdelen.
Leg het varkensvlees vervolgens in de ovenschaal.
Snijd de ui in plakjes, snijd de knoflook in plakjes en voeg beide toe aan het vlees.
Meng alles met mosterd en honing en schenk er bier bij.
Dek de ovenschaal af en zet in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bak ongeveer een uur, haal dan de deksel van de ovenschaal en laat het vlees goudbruin kleuren en de saus inkoken. Het is belangrijk om het vlees tijdens het bakken af en toe te bedruipen met de saus om het sappig te houden.