Bron :: hanbr from Getty Images
Varkenshaas met pepersaus
Dit gerecht is een klassieker uit de Tsjechische keuken die nooit moe wordt en altijd in de smaak valt. De bereiding is iets veeleisender, maar het resultaat is het waard. De pepersaus geeft het vlees de juiste smaak en de ossenhaas wordt er heerlijk sappig door.
Ingrediënten
- 4 stukjes Varkenshaasjes
- 2 Lepels Boter
- zout
- Gemalen peper
- 1 Lepels Meel
- 1⁄2 l Runderbouillon
- 1 Lepel Gladde mosterd
- 150 ml Kookroom
- 1 Lepel Groene peper
- 2 Lepels brandy
Laatste folders
Procedure
Begin met het schoonmaken, zouten en aan beide kanten peperen van de varkenshaasjes. Houd in gedachten dat zout en peper de sleutel zijn tot de heerlijke smaak van het vlees, dus beknibbel er niet op.
Smelt de boter in een pan en schroei het vlees aan beide kanten dicht.
Als het vlees mooi bruin is, haal je het uit de pan en zet je het apart. Voeg de bloem toe aan de pan waarin het vlees bruin was en roer tot een lichte roux.
Giet dan geleidelijk de bouillon erbij en roer zodat de saus niet stremt. Vergeet niet een beetje mosterd toe te voegen voor een pittige smaak.
Roer er dan de kookroom, groene peper en cognac door. De saus kan ook op smaak worden gebracht met zout en peper.
Doe het vlees terug in de saus en laat het ongeveer 10 - 15 minuten sudderen op een laag vuurtje om het vlees de smaken van de saus te laten opnemen.