Bron :: Bartosz Luczak from Getty Images
Varkenshaas in paddenstoelensaus
De klassieke Poolse keuken biedt veel lekkernijen, waarvan een daarvan zachte, sappige varkenshaas in paddenstoelensaus is. Dit aromatische, smakelijke gerecht is ideaal voor familiemaaltijden, bijeenkomsten met vrienden of een romantisch diner voor twee.
Ingrediënten
Varkenshaas
- 600 g Varkenshaasjes
- 1 pcs rode ui
- 2 tanden knoflook
- 3 lepels olijfolie
- 1 knijpen zout
- 1 knijpen Peper
Champignonsaus
- 200 g Verse paddenstoelen (bij voorkeur eekhoorntjesbrood of champignons)
- 200 ml Room 18%
- 1 knijpen zout
- 1 knijpen Peper
- 1 knijpen nootmuskaat
Laatste folders
Procedure
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes. Hak de ui en knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe, bak tot ze glazig zijn. Voeg het gesneden vlees toe, breng op smaak met zout en peper, bak op middelhoog vuur tot het vlees goed gebakken is.
Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes. Verhit wat olie in een andere pan, voeg de champignons toe, bak tot ze sap loslaten. Voeg daarna room toe, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat, kook op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten.
Leg de kant-en-klare varkenshaasjes op een bord, overgiet met paddenstoelensaus. Serveer het gerecht heet, bij voorkeur met aardappelen en rauwkost.