Bron :: CCat82 for iStockPhotos
Varkensfilet in bladerdeeg
Dit recept voor varkenshaas in bladerdeeg is een van mijn favorieten. De combinatie van sappig vlees gewikkeld in knapperig bladerdeeg brengt een verrukkelijke smaak op tafel. Het kost wat tijd, maar het eindresultaat maakt de inspanning meer dan goed. Geloof me, ik heb het al tientallen keren gemaakt en het is altijd een hit!
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas
- 1 Rol bladerdeeg
- 2 lepel Mosterd
- 1 dooier
- zout en peper
- 2 lepel olie
- 1 Confederatie Tijm
- 150 g roomkaas
Laatste folders
Procedure
Verwarm voor het recept voor varkenshaas in bladerdeeg de oven voor op 200 graden. Was de varkenshaas, dep hem droog en kruid hem met peper en zout. Hier raad ik aan niet te zuinig te zijn met de peper, het brengt echt de smaak van dit gerecht naar voren.
Verhit de olie in een pan en bak de varkenshaas aan alle kanten. Deze stap is belangrijk om het vlees sappig te houden en het een mooie kleur te geven.
Rol het bladerdeeg uit en besmeer het met de mosterd en roomkaas. Leg de dichtgeschroeide varkensfilet in het midden en strooi de tijmblaadjes erover. Ik heb gemerkt dat verse tijm hier het verschil maakt!
Rol het bladerdeeg om het vlees en plak de randen goed dicht. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt eigeel - dit geeft het gerecht later een mooie gouden kleur.
Bak de varkenshaas in bladerdeeg ongeveer 30-35 minuten in de oven. Controleer de kookstatus met een vleesthermometer. Het vlees moet een interne temperatuur van ongeveer 70 graden hebben.
Laat de varkenshaas in bladerdeeg kort rusten voordat je het in plakjes snijdt. Zo blijft het bijzonder sappig. Eet smakelijk!