ADVERTENTIE

Bron :: Azurita from Getty Images

Vanille muffins met chocolade

Deze muffins zijn de ideale oplossing voor zoetekauwen. Ze zitten vol vanillesmaak met stukjes chocolade die een onweerstaanbare combinatie creëren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 180 g Meel Toegevoegd aan
  • 2 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 150 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Vanille-extract Toegevoegd aan
  • 100 g chocolade koken Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Slagroompoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid een muffinvorm voor, waarin u papieren hoesjes plaatst.

2. Stap

Meng in een kom de bloem met de suiker en het bakpoeder.

3. Stap

In de tweede kom smelt je de boter en meng je deze met de melk, eieren en vanille-extract.

4. Stap

Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan de natte en roer goed.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg ten slotte de fijngehakte chocolade toe en meng opnieuw grondig.

6. Stap

Verdeel het deeg in de voorbereide mandjes en bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot de muffins gaar zijn. De beste manier om dit te controleren is door een tandenstoker erin te steken, en als er niets aan blijft plakken, zijn ze klaar.

7. Stap

Laat de muffins afkoelen op een rooster en daarna kunt u ervan genieten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Vanille muffins met chocolade

Deze muffins zijn de ideale oplossing voor zoetekauwen. Ze zitten vol vanillesmaak met stukjes chocolade die een onweerstaanbare combinatie creëren.

40
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid een muffinvorm voor, waarin u papieren hoesjes plaatst.

2. Stap

Meng in een kom de bloem met de suiker en het bakpoeder.

3. Stap

In de tweede kom smelt je de boter en meng je deze met de melk, eieren en vanille-extract.

4. Stap

Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan de natte en roer goed.

5. Stap

Voeg ten slotte de fijngehakte chocolade toe en meng opnieuw grondig.

6. Stap

Verdeel het deeg in de voorbereide mandjes en bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot de muffins gaar zijn. De beste manier om dit te controleren is door een tandenstoker erin te steken, en als er niets aan blijft plakken, zijn ze klaar.

7. Stap

Laat de muffins afkoelen op een rooster en daarna kunt u ervan genieten.

Ingrediënten
180 g
Meel
2 stukjes
ei
200 ml
melk
100 g
boter
150 g
suiker
1 stukjes
Vanille-extract
100 g
chocolade koken
1 stukjes
Slagroompoeder