ADVERTENTIE

Uitstekende bananenplekjes

Heerlijke bananenplekjes bereid met een luchtige combinatie van biscuit, crème en bananengelei.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16

Voor de reis hebben we nodig:

  • 3 stuk ei Toegevoegd aan
  • 65 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 30 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • Zout Toegevoegd aan

Crème:

  • 100 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 200 g witte Griekse yoghurt Toegevoegd aan
  • 100 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 2 el mangopuree Toegevoegd aan

Bananenlaag

  • 2 db bananen Toegevoegd aan
  • water Toegevoegd aan
  • suiker Toegevoegd aan
  • Gelatine Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

We bereiden vaak voor door de eiwitten te scheiden van de dooiers. We slaan de eiwitten stijf met een snufje zout en de helft van de suiker tot een stevig schuim. We slaan de dooiers met de resterende suiker tot schuim en mengen tenslotte de twee schuimen samen. We roeren zachtjes de gezeefde bloem erdoor. We bedekken een ronde taart bekleed met papier en bakken in de oven gedurende 13-15 minuten.

2. Stap

Crème: Klop de slagroom op, voeg de yoghurt en mascarpone toe en klop opnieuw, meng ten slotte het mangopuree in en breng aan op de korst.

3. Stap

Bereid de bananengelei bovenaan. Mix 2 bananen met 250 ml water en 1 eetlepel suiker. Voeg een pakje gelatine toe, kook ongeveer een minuut en giet het over de aangebrachte crème. Breng de opgeklopte slagroom aan op de stijve slagroom en garneer verder.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image navar_daco

Uitstekende bananenplekjes

Heerlijke bananenplekjes bereid met een luchtige combinatie van biscuit, crème en bananengelei.

60
Notulen
16
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We bereiden vaak voor door de eiwitten te scheiden van de dooiers. We slaan de eiwitten stijf met een snufje zout en de helft van de suiker tot een stevig schuim. We slaan de dooiers met de resterende suiker tot schuim en mengen tenslotte de twee schuimen samen. We roeren zachtjes de gezeefde bloem erdoor. We bedekken een ronde taart bekleed met papier en bakken in de oven gedurende 13-15 minuten.

2. Stap

Crème: Klop de slagroom op, voeg de yoghurt en mascarpone toe en klop opnieuw, meng ten slotte het mangopuree in en breng aan op de korst.

3. Stap

Bereid de bananengelei bovenaan. Mix 2 bananen met 250 ml water en 1 eetlepel suiker. Voeg een pakje gelatine toe, kook ongeveer een minuut en giet het over de aangebrachte crème. Breng de opgeklopte slagroom aan op de stijve slagroom en garneer verder.

Ingrediënten
Voor de reis hebben we nodig:
3 stuk
ei
65 g
kristalsuiker
30 g
gewoon meel
Zout
Crème:
100 ml
slagroom
200 g
witte Griekse yoghurt
100 g
mascarpone
2 el
mangopuree
Bananenlaag
2 db
bananen
water
suiker
Gelatine