ADVERTENTIE
Bron :: allFOOD from Getty Images
Uienroomsoep
Een klassieke uienroomsoep die je gegarandeerd opwarmt op koude dagen.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 6 stukjes Grote uien
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 l bouillon
- 100 ml Kookroom
- 2 el Boter
- Zout, gemalen zwarte peper om op smaak te brengen
- Geroosterd brood om te serveren
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Pel de ui en knoflook en snijd in dunne plakjes. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Het karamelliseren van de uien is een essentiële stap bij het bereiden van deze soep.
2. Stap
Eenmaal gekarameliseerd, giet je de bouillon erbij en laat je het ongeveer 30 minuten langzaam koken op laag vuur.
3. Stap
Mix de soep vervolgens tot een gladde consistentie (als je van stukjes ui in je soep houdt, kun je deze stap overslaan).
4. Stap
Vergeet niet de room toe te voegen en meng opnieuw.
5. Stap
Breng de uiensoep ten slotte op smaak met zout en gemalen zwarte peper en serveer hem met geroosterd brood.