ADVERTENTIE

Bron :: allFOOD from Getty Images

Uienroomsoep

Een klassieke uienroomsoep die je gegarandeerd opwarmt op koude dagen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 6 stukjes Grote uien Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l bouillon Toegevoegd aan
  • 100 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 2 el Boter Toegevoegd aan
  • Zout, gemalen zwarte peper om op smaak te brengen Toegevoegd aan
  • Geroosterd brood om te serveren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd in dunne plakjes. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Het karamelliseren van de uien is een essentiële stap bij het bereiden van deze soep.

2. Stap

Eenmaal gekarameliseerd, giet je de bouillon erbij en laat je het ongeveer 30 minuten langzaam koken op laag vuur.

3. Stap

Mix de soep vervolgens tot een gladde consistentie (als je van stukjes ui in je soep houdt, kun je deze stap overslaan).

4. Stap

Vergeet niet de room toe te voegen en meng opnieuw.

ADVERTENTIE
5. Stap

Breng de uiensoep ten slotte op smaak met zout en gemalen zwarte peper en serveer hem met geroosterd brood.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Uienroomsoep

Een klassieke uienroomsoep die je gegarandeerd opwarmt op koude dagen.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd in dunne plakjes. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Het karamelliseren van de uien is een essentiële stap bij het bereiden van deze soep.

2. Stap

Eenmaal gekarameliseerd, giet je de bouillon erbij en laat je het ongeveer 30 minuten langzaam koken op laag vuur.

3. Stap

Mix de soep vervolgens tot een gladde consistentie (als je van stukjes ui in je soep houdt, kun je deze stap overslaan).

4. Stap

Vergeet niet de room toe te voegen en meng opnieuw.

5. Stap

Breng de uiensoep ten slotte op smaak met zout en gemalen zwarte peper en serveer hem met geroosterd brood.

Ingrediënten
6 stukjes
Grote uien
2 kruidnagel
Knoflook
1 l
bouillon
100 ml
Kookroom
2 el
Boter
Zout, gemalen zwarte peper om op smaak te brengen
Geroosterd brood om te serveren