:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/zIuCX_lp2adAdS7HQKnj/9a42e0fa909d92da9edfeb9b4c8b3c.jpeg)
Bron :: allFOOD from Getty Images
Uienroomsoep
Een klassieke uienroomsoep die je gegarandeerd opwarmt op koude dagen.
Ingrediënten
- 6 stukjes Grote uien
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 l bouillon
- 100 ml Kookroom
- 2 el Boter
- Zout, gemalen zwarte peper om op smaak te brengen
- Geroosterd brood om te serveren
Laatste folders
Procedure
Pel de ui en knoflook en snijd in dunne plakjes. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Het karamelliseren van de uien is een essentiële stap bij het bereiden van deze soep.
Eenmaal gekarameliseerd, giet je de bouillon erbij en laat je het ongeveer 30 minuten langzaam koken op laag vuur.
Mix de soep vervolgens tot een gladde consistentie (als je van stukjes ui in je soep houdt, kun je deze stap overslaan).
Vergeet niet de room toe te voegen en meng opnieuw.
Breng de uiensoep ten slotte op smaak met zout en gemalen zwarte peper en serveer hem met geroosterd brood.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Uienroomsoep
Een klassieke uienroomsoep die je gegarandeerd opwarmt op koude dagen.
Pel de ui en knoflook en snijd in dunne plakjes. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Het karamelliseren van de uien is een essentiële stap bij het bereiden van deze soep.
Eenmaal gekarameliseerd, giet je de bouillon erbij en laat je het ongeveer 30 minuten langzaam koken op laag vuur.
Mix de soep vervolgens tot een gladde consistentie (als je van stukjes ui in je soep houdt, kun je deze stap overslaan).
Vergeet niet de room toe te voegen en meng opnieuw.
Breng de uiensoep ten slotte op smaak met zout en gemalen zwarte peper en serveer hem met geroosterd brood.
Hoe heb je dit recept gemaakt?