ADVERTENTIE
Bron :: HeikeRau from Getty Images
Uien- en knoflooksiroop
Een zelfgemaakte, natuurlijke siroop die ideaal is tegen verkoudheid en hoest. Zijn eigenschappen zijn te danken aan de kracht van de ui en knoflook - twee ingrediënten met sterke gezondheidsvoordelen.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
6
- 1 glas Fijngehakte ui
- 3 tanden Knoflook
- 1 glas Suiker
- 1⁄2 Kop water
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
Bak de ui en knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn. Laat ze niet verbranden.
2. Stap
Voeg suiker toe en kook tot de suiker is opgelost.
3. Stap
Voeg water toe, verminder het vuur en kook ongeveer 20 minuten tot de vloeistof de consistentie van siroop heeft.
4. Stap
Wanneer de siroop klaar is, giet je deze door een fijne zeef of koffiefilter om de ui en knoflook te verwijderen.
5. Stap
Bewaar de siroop in de koelkast en neem een theelepel bij een verkoudheid of hoest.