Bron :: Worawith via Adobe Stock
Traditioneel Tongragout
Tongragout is een zeer traditioneel en delicaat gerecht, bestaande uit gekookte runder tong in een romige saus. Het wordt vaak geserveerd met aardappelpuree en groenten.
Ingrediënten
- 1 Stuk Runder tong
- 2 l water
- 2 Stuk Uien
- 2 Stuk aaseter
- 250 ml Room
- 2 Eetlepel Bloem
- 1 Theelepel zout
- 1 Theelepel Peper
Laatste folders
Procedure
1. Om de tongragout te bereiden, maak de tong eerst schoon en spoel deze af. Doe de tong dan in een grote pot en voeg water toe totdat de tong volledig bedekt is. Breng het aan de kook en laat het 2-3 uur sudderen.
2. Terwijl de tong kookt, schil en snijd je de uien en wortelen in kleine stukjes.
3. Als de tong zacht is, haal hem uit de pot en laat hem afkoelen. Verwijder dan de huid van de tong en snijd de tong in dunne plakjes.
4. Bak de uien en wortelen in een aparte pot en voeg dan de gesneden tong toe. Breng op smaak met zout en peper.
5. Roer het meel in een aparte kom met wat koud water tot er geen klontjes meer zijn. Voeg dit mengsel toe aan de pot met de andere ingrediënten en roer goed.
6. Voeg tenslotte de room toe en roer alles goed door elkaar. Laat het ragout 10 minuten sudderen op laag vuur.
7. De tongragout is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!