ADVERTENTIE
Bron :: Boarding1Now from Getty Images
Tomatensoep van verse tomaten
Lekkere en frisse tomatensoep gemaakt van verse tomaten. Deze soep zit vol vitamines en is ideaal voor zomerse lunches.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Soep
- 1 kg Verse tomaten
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 500 ml Groentesoep
- 1 stukjes laurierblad
- 1 Artikel gedroogde basilicum
- 1⁄2 Artikel Zout
- 1⁄2 Artikel gemalen zwarte peper
Dienen
- 4 stukjes Verse basilicumblaadjes
- 4 el kookroom
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
40 min.
1. Stap
Eerst bereiden we alle ingrediënten voor. We spoelen de tomaten af en snijden ze in vieren, schil en snij de ui en knoflook fijn.
2. Stap
Verhit de olijfolie in een pan en voeg knoflook en ui toe, meng goed en bak tot de ui glazig is.
3. Stap
Voeg dan de tomaten, groentebouillon, laurierblad, gedroogde basilicum, zout en peper toe. Roer door elkaar, verlaag de temperatuur en kook ongeveer 20 minuten.
4. Stap
Als de tomaten zacht zijn, verwijder dan het laurierblad en mix de soep.
5. Stap
Verdeel de soep over de kommen, voeg een lepel room toe en verse basilicum aan de bovenkant.