ADVERTENTIE

Bron :: imrandk for Freepik

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Voor de Tefteli

  • 500 g Rundergehakt Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Ui, geraspt Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Gehakte knoflookteentjes Toegevoegd aan
  • 2 lepel paneermeel Toegevoegd aan
  • 1 Ei ei Toegevoegd aan
  • 1 TL zout Toegevoegd aan
  • 12 TL Peper Toegevoegd aan

Voor de saus

  • 1 Kan Tomatenstukken (400g) Toegevoegd aan
  • 1 Stuk Ui, gehakt Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Gehakte knoflookteentjes Toegevoegd aan
  • 1 lepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 TL zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

1. Voor het Tefteli-recept, meng je in een kom het rundergehakt, de geraspte ui, de gehakte knoflook, de broodkruimels, het ei, zout en peper. Hieruit vorm je balletjes van ongeveer 4 cm doorsnee.

2. Stap

2. Bak de gehaktballetjes rondom bruin in een pan met wat olie. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.

3. Stap

3. Voor de saus fruit je de gehakte ui en knoflook in dezelfde pan tot ze glazig zijn. Voeg dan de stukjes tomaat, de suiker en het zout toe en laat de saus 10 minuten sudderen.

4. Stap

4. Doe de gehaktballen terug in de saus en laat ze 20 minuten sudderen tot ze gaar zijn.

5. Stap

5. Serveer de Tefteli met rijst of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten