ADVERTENTIE
Bron :: blackjake from Getty Images Signature
Spinaziesoep met aardappelen
Een romige spinaziesoep met aardappelen die perfect is voor de lunch.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 400 g Spinazie (vers, bevroren of uit blik)
- 2 stuk Aardappelen
- 1 stuk De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 l Groentebouillon
- 100 ml Kookroom
- 2 el Olijfolie
- Zout en zwarte peper
- Nootmuskaat om op smaak te brengen
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
40 min.
1. Stap
Pel de ui en knoflook en hak fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de spinazie schoon en hak fijn.
2. Stap
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de ui toe. Voeg dan de knoflook toe en laat even bakken. Dit is het belangrijkste moment - de uien en knoflook geven de soep een heerlijke smaak.
3. Stap
Voeg de aardappelen en spinazie toe en roer. Giet de groentebouillon erbij en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
4. Stap
Mix vervolgens alles met een dompelmixer tot een gladde massa.
5. Stap
Giet de room erbij en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
6. Stap
Laat de spinaziesoep nog 5 minuten sudderen en serveer.