Bron :: Salapao2u from Getty Images
Spaghetti met kip in tomatensaus
Een vlezige tomatensaus met de delicate smaak van kip en een vleugje basilicum vormt een uniek duo met al dente spaghetti. Een beetje knoflook en chilipepers voegen pit toe, die natuurlijk naar eigen smaak kan worden aangepast.
Ingrediënten
- 200 g spaghetti
- 300 g Kippenborsten
- 1 pcs grote ui
- 2 tanden Knoflook
- 1 pcs Kleine Spaanse peper
- 1 kan Tomaten in saus
- verse basilicum
- Zout, peper
- olijfolie
Laatste folders
Procedure
Verhit de olie in een grote pan, voeg de fijngesneden ui, geperste knoflook en gehakte chilipepers toe - bak tot de ui glazig is.
Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak tot ze goudbruin zijn. Het is een goed idee om in dit stadium wat zout en peper toe te voegen - zo neemt het vlees de smaken beter op.
Zodra de kip goed gebakken is, voeg je de tomaten uit blik toe. Denk eraan, dit is de basis van onze saus, dus bezuinig niet op dit ingrediënt.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking - ik voeg aan het eind een beetje olijfolie en een snufje zout toe aan het water om de pasta smakelijk te houden en te voorkomen dat hij aan elkaar plakt.
Wanneer de saus begint in te dikken, voeg je de gehakte basilicum toe en meng je alles goed door elkaar. De basilicum geeft de saus een kenmerkende mediterrane smaak.
Tot slot kunnen we nog wat zout en peper naar smaak toevoegen en de spaghetti combineren met de saus.