Bron :: yulka3ice from Getty Images Pro
Spaghetti met gehakt
Recept voor traditionele Italiaanse spaghetti bolognese met gehakt.
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 300 g Gemalen rundvlees
- 1 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 400 g Tomatenpuree
- 2 el Oliën
- zout
- gemalen zwarte peper
- basilicum
- Parmezaanse kaas om te bestrooien
Laatste folders
Procedure
Maak eerst alle benodigde ingrediënten klaar. Zout het gehakt naar smaak. Snijd de ui en knoflook fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui en teentjes knoflook toe. Fruit ze tot de uien glazig zijn.
Voeg het vlees toe en schroei het aan alle kanten dicht. Pas op dat het niet te gaar wordt, anders verliest het zijn sappigheid.
Voeg tomatenpuree en basilicum naar smaak toe. Breng op smaak met zout en peper en laat minstens 20 minuten sudderen tot de saus mooi indikt. Voeg indien nodig een beetje water toe.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de spaghetti met gehaktsaus en bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas of gegarneerd met verse basilicumblaadjes.