Bron :: Pixabay: Hans
SoepVlees van Agata
Dit recept voor vleessoep komt van mijn oma. Ik heb het zelf vaak gemaakt en het smaakt elke keer weer heerlijk. Het is een klassiek, hartig gerecht dat je verwarmt en vult, vooral op koude winterdagen.
Ingrediënten
- 1 kg Rundvlees (bijvoorbeeld borststuk of nekvlees)
- 2 Wortelen
- 2 Bars Selderij
- 2 Wortels van peterselie
- 1 groot Ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 Laurierbladeren
- Zout en peper naar smaak
- 2 l water
Laatste folders
Procedure
Was het vlees en leg het in een grote pan met water.
Mijn tip: Het is belangrijk dat het vlees volledig bedekt is met water, anders wordt het niet goed zacht.
Schil ondertussen de groenten en snijd ze in grote stukken. Doe de groenten in de pan met water en breng het geheel aan de kook. Voeg het laurierblad, de peperkorrels en het zout toe. Zet het vuur laag als het water kookt en laat de soep 1,5 tot 2 uur zachtjes koken. Roer de soep af en toe om.
Haal het vlees uit de soep en zeef de bouillon. Het vlees kan vervolgens in plakken worden gesneden en bij de soep worden geserveerd.