ADVERTENTIE

Bron :: nitrub from Getty Images

Soep van gedroogde bonen

Een voedzame en smakelijke soep van gedroogde bonen, die u vult en opwarmt op koude winterdagen. Naast bonen bevat de soep ook aardappelen, wortelen en uien, die het een rijke smaak en geur geven.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hoofdingrediënten

  • 250 g Droge bonen Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan

Kruiden

  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zoete paprika Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gemalen koriander Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Week de bonen in water en laat ze een nacht staan.

2. Stap

De volgende dag laat je de bonen uitlekken en doe je ze in een pot met water. Breng het water aan de kook en voeg dan de gesneden aardappelen, wortelen en uien toe.

3. Stap

Wanneer de groenten en bonen zacht zijn, voeg je de geperste knoflook en alle kruiden toe.

4. Stap

Laat de soep nog even sudderen, zodat alle smaken samenkomen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Serveer de afgewerkte soep met vers brood en breng op smaak naar wens.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Soep van gedroogde bonen

Een voedzame en smakelijke soep van gedroogde bonen, die u vult en opwarmt op koude winterdagen. Naast bonen bevat de soep ook aardappelen, wortelen en uien, die het een rijke smaak en geur geven.

120
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Week de bonen in water en laat ze een nacht staan.

2. Stap

De volgende dag laat je de bonen uitlekken en doe je ze in een pot met water. Breng het water aan de kook en voeg dan de gesneden aardappelen, wortelen en uien toe.

3. Stap

Wanneer de groenten en bonen zacht zijn, voeg je de geperste knoflook en alle kruiden toe.

4. Stap

Laat de soep nog even sudderen, zodat alle smaken samenkomen.

5. Stap

Serveer de afgewerkte soep met vers brood en breng op smaak naar wens.

Ingrediënten
Hoofdingrediënten
250 g
Droge bonen
2 stukjes
Aardappelen
1 stukjes
wortelen
1 stukjes
De Ui
3 kruidnagel
Knoflook
Kruiden
1 theelepel
zout
1 theelepel
gemalen zwarte peper
1 theelepel
Zoete paprika
1 theelepel
gemalen koriander