ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: 13810

Snelle en makkelijke vochtige bananenmuffins

Deze vochtige, luchtige en overheerlijke bananenmuffins zijn perfect als ontbijt of als snelle snack tussendoor.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 3 rijpe bananen Toegevoegd aan
  • 34 Kop kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 0.3 Kop plantaardige olie Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 14 Kop amandelmelk Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Puur vanille-extract Toegevoegd aan
  • 1 theelepel bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 12 theelepel zout Toegevoegd aan
  • Optioneel: een half kopje vegan chocolade chips of noten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 175°C en maak je muffinbakvorm klaar met bakvormpjes. Ik gebruik altijd een lichte antiaanbakspray op de bakvormpjes om ervoor te zorgen dat de muffins niet plakken.

2. Stap

Begin met het pureren van de rijpe bananen in een grote kom. Als iemand met heel wat ervaring kan ik bevestigen dat hoe rijper de bananen, hoe rijker de smaak. Maak je echter geen zorgen als je bananen niet al te rijp zijn. De muffins zullen nog steeds heerlijk smaken.

3. Stap

Voeg vervolgens de suiker, olie, amandelmelk en het vanille-extract toe aan de kom. Meng tot het goed gecombineerd is.

4. Stap

Meng in een aparte kom de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. Roer deze door elkaar tot ze gelijkmatig gemengd zijn.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg geleidelijk je droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel. Meng niet te veel! Het is niet erg als je beslag nog een paar kleine klontjes heeft. Te veel mixen kan leiden tot taaiere muffins, en we willen dat ze zacht en vochtig zijn.

6. Stap

Als je veganistische chocoladeschilfers of noten toevoegt, is dit het moment om ze in het beslag te vouwen. Het is een eenvoudige manier om een extra laag aan het smaakprofiel toe te voegen en mijn kinderen zijn dol op de kleine verrassing.

7. Stap

Schep het beslag in de muffinvormpjes en vul ze voor ongeveer 3/4.

8. Stap

Bak ongeveer 20 tot 25 minuten, of tot een tandenstoker die je in het midden van een muffin steekt er schoon uitkomt. Ik adviseer om dicht bij je oven te blijven, omdat ieders oven een beetje anders is. Je wilt niet dat ze te lang bakken en droog worden.

ADVERTENTIE
9. Stap

Laat de muffins ongeveer 5 minuten afkoelen in de pan en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Snelle en makkelijke vochtige bananenmuffins

Deze vochtige, luchtige en overheerlijke bananenmuffins zijn perfect als ontbijt of als snelle snack tussendoor.

30
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm je oven voor op 175°C en maak je muffinbakvorm klaar met bakvormpjes. Ik gebruik altijd een lichte antiaanbakspray op de bakvormpjes om ervoor te zorgen dat de muffins niet plakken.

2. Stap

Begin met het pureren van de rijpe bananen in een grote kom. Als iemand met heel wat ervaring kan ik bevestigen dat hoe rijper de bananen, hoe rijker de smaak. Maak je echter geen zorgen als je bananen niet al te rijp zijn. De muffins zullen nog steeds heerlijk smaken.

3. Stap

Voeg vervolgens de suiker, olie, amandelmelk en het vanille-extract toe aan de kom. Meng tot het goed gecombineerd is.

4. Stap

Meng in een aparte kom de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. Roer deze door elkaar tot ze gelijkmatig gemengd zijn.

5. Stap

Voeg geleidelijk je droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel. Meng niet te veel! Het is niet erg als je beslag nog een paar kleine klontjes heeft. Te veel mixen kan leiden tot taaiere muffins, en we willen dat ze zacht en vochtig zijn.

6. Stap

Als je veganistische chocoladeschilfers of noten toevoegt, is dit het moment om ze in het beslag te vouwen. Het is een eenvoudige manier om een extra laag aan het smaakprofiel toe te voegen en mijn kinderen zijn dol op de kleine verrassing.

7. Stap

Schep het beslag in de muffinvormpjes en vul ze voor ongeveer 3/4.

8. Stap

Bak ongeveer 20 tot 25 minuten, of tot een tandenstoker die je in het midden van een muffin steekt er schoon uitkomt. Ik adviseer om dicht bij je oven te blijven, omdat ieders oven een beetje anders is. Je wilt niet dat ze te lang bakken en droog worden.

9. Stap

Laat de muffins ongeveer 5 minuten afkoelen in de pan en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.

Ingrediënten
3
rijpe bananen
34 Kop
kristalsuiker
0.3 Kop
plantaardige olie
2 kopjes
Bloem voor alle doeleinden
14 Kop
amandelmelk
1 theelepel
Puur vanille-extract
1 theelepel
bakpoeder
1 theelepel
Bakpoeder
12 theelepel
zout
Optioneel: een half kopje vegan chocolade chips of noten