:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/I4P8zvKv-TiPxT_p-nol/babe187b87ac4b10d4ce954017395c.jpeg)
Bron :: Freepik
Shortbread Koekje
Een heerlijk en kruimelig koekje dat smelt in je mond. Perfect voor bij de thee of als tussendoortje.
Ingrediënten
- 200 g boter
- 100 g suiker
- 300 g Meel
Laatste folders
Procedure
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de boter en suiker samen tot een glad en romig mengsel.
Voeg langzaam de bloem toe aan het botermengsel, blijf continu mengen tot er een deeg vormt.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot ongeveer 1 cm dikte.
Snijd koekjes uit met een koekjessnijder en plaats ze op de voorbereide bakplaat.
Bak gedurende 15-20 minuten of totdat het goudbruin is.
Eenmaal klaar, haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster voordat je het serveert.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Shortbread Koekje
Een heerlijk en kruimelig koekje dat smelt in je mond. Perfect voor bij de thee of als tussendoortje.
Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de boter en suiker samen tot een glad en romig mengsel.
Voeg langzaam de bloem toe aan het botermengsel, blijf continu mengen tot er een deeg vormt.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot ongeveer 1 cm dikte.
Snijd koekjes uit met een koekjessnijder en plaats ze op de voorbereide bakplaat.
Bak gedurende 15-20 minuten of totdat het goudbruin is.
Eenmaal klaar, haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster voordat je het serveert.
Hoe heb je dit recept gemaakt?