ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Shortbread Koekje

Een heerlijk en kruimelig koekje dat smelt in je mond. Perfect voor bij de thee of als tussendoortje.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 300 g Meel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Stap

Klop de boter en suiker samen tot een glad en romig mengsel.

3. Stap

Voeg langzaam de bloem toe aan het botermengsel, blijf continu mengen tot er een deeg vormt.

4. Stap

Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot ongeveer 1 cm dikte.

ADVERTENTIE
5. Stap

Snijd koekjes uit met een koekjessnijder en plaats ze op de voorbereide bakplaat.

6. Stap

Bak gedurende 15-20 minuten of totdat het goudbruin is.

7. Stap

Eenmaal klaar, haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster voordat je het serveert.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Shortbread Koekje

Een heerlijk en kruimelig koekje dat smelt in je mond. Perfect voor bij de thee of als tussendoortje.

25
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Stap

Klop de boter en suiker samen tot een glad en romig mengsel.

3. Stap

Voeg langzaam de bloem toe aan het botermengsel, blijf continu mengen tot er een deeg vormt.

4. Stap

Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot ongeveer 1 cm dikte.

5. Stap

Snijd koekjes uit met een koekjessnijder en plaats ze op de voorbereide bakplaat.

6. Stap

Bak gedurende 15-20 minuten of totdat het goudbruin is.

7. Stap

Eenmaal klaar, haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster voordat je het serveert.

Ingrediënten
200 g
boter
100 g
suiker
300 g
Meel