Bron :: Dar1930 from Getty Images
Selderijsalade met peer
Ik ben een grote fan van knolselderij - het heeft een unieke, licht pittige smaak die karakter toevoegt aan veel verschillende gerechten. Ik vind het rauw het lekkerst, in salades - het is knapperig en verfrissend. In mijn geval is dit recept speciaal omdat ik het associeer met de herfst, wanneer selderij en peren op hun mooist zijn. De peer voegt hier een delicate zoetheid toe die goed samengaat met de andere ingrediënten. Ik raad dit recept zeker aan voor alle seizoenen!
Ingrediënten
- 1 pcs Middelgrote selderij
- 2 pcs Rijpe peren
- citroensap
- 3 lepels Olijfoliën
- Zout en peper naar smaak
- 1⁄2 Volume Peterselie
- 1 handvol Walnoten
Laatste folders
Procedure
Was en schil eerst de knolselderij. Snijd hem vervolgens in dunne plakjes en vervolgens in repen of blokjes. Door een speciale rasp of keukenmachine te gebruiken, krijg je een nog beter resultaat en kun je de bereidingstijd verkorten.
Was, schil en snijd de peren in dunne plakjes. Ik raad aan om hiervoor een groenteslijper te gebruiken, als je die hebt. Behandel ze met citroensap om te voorkomen dat ze donker worden.
Was de peterselie, droog en hak fijn.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak ze grof.
Nu is het tijd om alle ingrediënten te mengen. Doe de knolselderij, peren, gehakte peterselie en noten in een kom.
Besprenkel het geheel met olijfolie, breng op smaak met zout en peper en meng voorzichtig.
De salade smaakt ongeveer 30 minuten na bereiding het lekkerst, wanneer alle ingrediënten met elkaar versmolten zijn. Ik raad echter aan om de salade direct na bereiding te serveren, wanneer de knolselderij en peer nog knapperig zijn.