ADVERTENTIE

Bron :: wmaster890 from Getty Images

Selderij Broccoli Soep

Een eenvoudige maar smakelijke en voedzame soep, perfect voor koude winterdagen of als een lichte lunch op elk moment. Selderij en broccoli passen niet alleen geweldig bij elkaar, maar zijn ook gezond. Het is verrassend eenvoudig te bereiden en zal zeker ieders favoriet worden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 db Middelgrote selderij Toegevoegd aan
  • 1 Hoofd broccoli Toegevoegd aan
  • 1 gerezd knoflook Toegevoegd aan
  • 1 db Ui Toegevoegd aan
  • 2 colher de sopa olijfolie Toegevoegd aan
  • 112 l Groente bouillon Toegevoegd aan
  • 200 ml Zware room Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Was de selderij en de broccoli en snijd ze in kleine stukjes. Hak ook de knoflook en de ui fijn.

2. Stap

Verwarm de olijfolie in een grote pan, voeg dan de gehakte ui en knoflook toe. Stoof ze tot de ui glazig wordt.

3. Stap

Voeg vervolgens de gesneden selderij en broccoli toe en giet het over met groentebouillon. Kook het ongeveer 20-25 minuten, tot de selderij en de broccoli zacht zijn.

4. Stap

Als de groenten al zacht zijn, haal dan de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer, voeg dan de room en het zout en de peper naar smaak toe.

ADVERTENTIE
5. Stap

Zet de pot terug op het vuur en kook nog 5 minuten, haal dan van het vuur. Laat 5-10 minuten staan zodat de smaken kunnen mengen.

6. Stap

Serveer het warm, met verse, knapperige baguette of toast. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Selderij Broccoli Soep

Een eenvoudige maar smakelijke en voedzame soep, perfect voor koude winterdagen of als een lichte lunch op elk moment. Selderij en broccoli passen niet alleen geweldig bij elkaar, maar zijn ook gezond. Het is verrassend eenvoudig te bereiden en zal zeker ieders favoriet worden.

40
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Was de selderij en de broccoli en snijd ze in kleine stukjes. Hak ook de knoflook en de ui fijn.

2. Stap

Verwarm de olijfolie in een grote pan, voeg dan de gehakte ui en knoflook toe. Stoof ze tot de ui glazig wordt.

3. Stap

Voeg vervolgens de gesneden selderij en broccoli toe en giet het over met groentebouillon. Kook het ongeveer 20-25 minuten, tot de selderij en de broccoli zacht zijn.

4. Stap

Als de groenten al zacht zijn, haal dan de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer, voeg dan de room en het zout en de peper naar smaak toe.

5. Stap

Zet de pot terug op het vuur en kook nog 5 minuten, haal dan van het vuur. Laat 5-10 minuten staan zodat de smaken kunnen mengen.

6. Stap

Serveer het warm, met verse, knapperige baguette of toast. Eet smakelijk!

Ingrediënten
1 db
Middelgrote selderij
1 Hoofd
broccoli
1 gerezd
knoflook
1 db
Ui
2 colher de sopa
olijfolie
112 l
Groente bouillon
200 ml
Zware room
zout en peper