ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : mygraphx

Schnitzel met room en tomatensaus

Ik ben dol op het moderniseren van klassieke gerechten en dit schnitzelrecept is daar een perfect voorbeeld van. In plaats van een traditionele Wiener Schnitzel te maken, heb ik een zoet-pikante saus toegevoegd die dit gerecht een hele nieuwe dimensie geeft. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en elke keer was het resultaat ongelooflijk enthousiast.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Varkensschnitzel Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 100 g Meel Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 200 g paneermeel Toegevoegd aan
  • Olie om te frituren Toegevoegd aan
  • 1 Rood Paprika Toegevoegd aan
  • 1 Rood Spaanse peper Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • 100 ml ketchup Toegevoegd aan
  • 50 g Honing Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Stamp de varkenslapjes lichtjes aan zodat ze gelijkmatig gaar worden. Kruid met peper en zout.

2. Stap

Bestrijk de schnitzels eerst met bloem, dan met losgeklopt ei en tot slot met paneermeel. Een kleine tip uit mijn ervaring: druk het paneermeel goed aan zodat het beter hecht en een mooie korst vormt.

3. Stap

Verhit voldoende olie in een pan en bak de escalopes aan beide kanten goudbruin. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.

4. Stap

Terwijl de schnitzels bakken, snijd je de ui, knoflooktenen, paprika en Spaanse peper fijn en bak je ze in een pan met een beetje olie tot ze zacht zijn.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg de room, ketchup en honing toe aan de pan met de groenten en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

6. Stap

Serveer de gebakken schnitzel in de saus. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit gerecht uitstekend geserveerd kan worden met gebakken aardappelen of gewoon met een frisse salade.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Schnitzel met room en tomatensaus

Ik ben dol op het moderniseren van klassieke gerechten en dit schnitzelrecept is daar een perfect voorbeeld van. In plaats van een traditionele Wiener Schnitzel te maken, heb ik een zoet-pikante saus toegevoegd die dit gerecht een hele nieuwe dimensie geeft. Ik heb het al verschillende keren gemaakt en elke keer was het resultaat ongelooflijk enthousiast.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Stamp de varkenslapjes lichtjes aan zodat ze gelijkmatig gaar worden. Kruid met peper en zout.

2. Stap

Bestrijk de schnitzels eerst met bloem, dan met losgeklopt ei en tot slot met paneermeel. Een kleine tip uit mijn ervaring: druk het paneermeel goed aan zodat het beter hecht en een mooie korst vormt.

3. Stap

Verhit voldoende olie in een pan en bak de escalopes aan beide kanten goudbruin. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.

4. Stap

Terwijl de schnitzels bakken, snijd je de ui, knoflooktenen, paprika en Spaanse peper fijn en bak je ze in een pan met een beetje olie tot ze zacht zijn.

5. Stap

Voeg de room, ketchup en honing toe aan de pan met de groenten en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

6. Stap

Serveer de gebakken schnitzel in de saus. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit gerecht uitstekend geserveerd kan worden met gebakken aardappelen of gewoon met een frisse salade.

Ingrediënten
4
Varkensschnitzel
zout en peper
100 g
Meel
2
Eieren
200 g
paneermeel
Olie om te frituren
1 Rood
Paprika
1 Rood
Spaanse peper
1
Ui
2
teentjes knoflook
200 ml
Crème
100 ml
ketchup
50 g
Honing
Zout en peper naar smaak