Bron :: Pixabay : Einladung_zum_Essen
Savooiekoolpan met aardappelen en spek
Een verbazingwekkend eenvoudige maar heerlijke roerbakschotel met savooiekool is iets wat ik mijn gezin altijd voorzet als de temperatuur daalt. Gemaakt met verse savooiekool en smaakvolle kruiden is dit gerecht een echte traktatie. Gelukkig is het moeilijk om de fout in te gaan met dit recept, want de ingrediënten en stappen zijn makkelijk te begrijpen en eenvoudig te volgen. Dit is het recept dat ik altijd gebruik.
Ingrediënten
- 1 middelgrote Savooiekool
- 2 gesneden Paprika
- 2 Uien
- 200 g Spek of gerookte tofu
- 500 g Aardappelen
- Zout, peper Nootmuskaat
- 2 Eetlepel olijfolie
- 300 ml groentebouillon
- Optioneel: Granaatappel
Laatste folders
Procedure
Begin met het snijden van de savooiekool in kleine stukjes. Dit is een belangrijke stap omdat kleinere stukken de kooktijd verkorten en het eten gelijkmatiger maken. Schil de paprika's, uien en aardappelen en snijd ze in hapklare stukken.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan voordat je het spek of de gerookte tofu toevoegt en bak tot het knapperig is. Uit mijn ervaring is het beter om de bacon nu toe te voegen, omdat het een heerlijke smaak aan het hele gerecht geeft.
Voeg de uien toe en bak tot ze doorschijnend zijn. Voeg dan de paprika en aardappels toe en bak een paar minuten mee. Voeg nu de savooiekool toe en giet na nog een paar minuten de groentebouillon erbij.
Laat de savooiekoolpan ongeveer 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. Voeg tijdens het koken de kruiden toe om het gerecht extra smaak te geven. Ik raad aan om pas aan het einde zout en peper toe te voegen, omdat het spek al erg zout kan zijn.
Bestrooi de savooiekoolpan aan het eind met optionele granaatappelpitjes.