Bron :: Pixabay : medamedia
Sappige pulled turkey
Pulled Turkey is een gerecht dat me bijzonder na aan het hart ligt. Het smaakt niet alleen ontzettend lekker, maar het is ook een geweldige manier om restjes vlees te gebruiken. Ik gebruik graag het vlees van een hele kalkoen om een grotere portie te maken die ik dan kan gebruiken voor verschillende gelegenheden, zoals barbecues.
Ingrediënten
- 1 heel Kalkoen
- 3 teentjes knoflook
- 2 Uien
- 2 eetlepel olijfolie
- 500 ml kippenbouillon
- 2 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel Paprika
- 1 koffielepel zout
- 1 Theelepel gemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Om je eigen pulled turkey te maken, begin je met het wassen en goed drogen van de kalkoen. Tips uit mijn ervaring: Laat de kalkoen volledig drogen voordat je hem verder verwerkt, anders hechten de kruiden en marinade niet goed aan het vlees.
Wrijf het vlees vervolgens in met zout, peper, bruine suiker en paprikapoeder. Voeg hier gerust nog wat kruiden toe, want dit versterkt de smaak na het koken.
Pel de uien en knoflook en hak ze grof.
Verhit in de volgende stap de olijfolie in een grote pan en schroei de kalkoen aan alle kanten dicht. De sleutel hier is om geduldig te zijn en slechts één kant tegelijk te schroeien, zodat het vlees sappig blijft.
Zodra de kalkoen helemaal bruin is, voeg je de uien en knoflook toe en giet je de kippenbouillon erbij. Nu is het de bedoeling om alles samen ongeveer 4-5 uur te laten sudderen op een laag vuurtje. Wees niet verlegen en controleer het vlees van tijd tot tijd, het moet uiteindelijk gemakkelijk te snijden zijn.
Als de kalkoen zacht genoeg is, haal je hem uit de pan en versnipper je het vlees met 2 vorken.
Doe dan het pulled meat terug in de pan en meng goed met de saus. En klaar is je pulled turkey!