Sappig Pistache Taartje
Dit is een heerlijk recept voor een sappig pistache taartje. Het combineert de smaken van pistache en kefir in een verrukkelijke traktatie. De taart is bedekt met een laag pistache jam en daarna besprenkeld met hele pistachenoten voor extra crunch. Dit recept is eenvoudig te volgen en het eindresultaat zal ongetwijfeld indruk maken op je gasten. Dit taartje is perfect als dessert, maar kan ook prima dienen als tussendoortje. Geniet van het bakken en eet smakelijk!
Ingrediënten
Ingrediënten
- 2 ei
- 250 g kefir
- 230 g pistacheboter
- 160 g Geroosterde pistachenoten
- 120 g xylitol
- 1 Artikel Eetbare soda
- 1 Artikel vanille
Crème
- 1 Pistache pudding
- 300 ml melk
- 4 el xylitol
- 250 g Magere kwark
Voor de derde keer
- 2 el frambozenconfiture
Voor bestrooiing
- Geroosterde pistachenoten
Laatste folders
Procedure
We mengen kefir, eieren en pistacheboter goed en voegen droge ingrediënten toe. We gieten het uit op een bakplaat (23x28) met bakpapier en bakken het op 185°C 40-50 min.
Na het bakken laten we het even afkoelen. We leggen een dienblad of bord op de bakplaat en draaien de hele taart om. We verwijderen het papier voorzichtig.
Draai de taart niet meer om en smeer er jam op. We bereiden de pudding volgens de instructies, roeren een tijdje en laten het een beetje afkoelen.
Voeg na de pudding lepel voor lepel kwark toe en roer. Smeer op de taart, bestrooi met pistachenoten en laat afkoelen in de koelkast.