ADVERTENTIE

Sappig Pistache Taartje

Dit is een heerlijk recept voor een sappig pistache taartje. Het combineert de smaken van pistache en kefir in een verrukkelijke traktatie. De taart is bedekt met een laag pistache jam en daarna besprenkeld met hele pistachenoten voor extra crunch. Dit recept is eenvoudig te volgen en het eindresultaat zal ongetwijfeld indruk maken op je gasten. Dit taartje is perfect als dessert, maar kan ook prima dienen als tussendoortje. Geniet van het bakken en eet smakelijk!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Ingrediënten

  • 2 ei Toegevoegd aan
  • 250 g kefir Toegevoegd aan
  • 230 g pistacheboter Toegevoegd aan
  • 160 g Geroosterde pistachenoten Toegevoegd aan
  • 120 g xylitol Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Eetbare soda Toegevoegd aan
  • 1 Artikel vanille Toegevoegd aan

Crème

  • 1 Pistache pudding Toegevoegd aan
  • 300 ml melk Toegevoegd aan
  • 4 el xylitol Toegevoegd aan
  • 250 g Magere kwark Toegevoegd aan

Voor de derde keer

  • 2 el frambozenconfiture Toegevoegd aan

Voor bestrooiing

  • Geroosterde pistachenoten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

We mengen kefir, eieren en pistacheboter goed en voegen droge ingrediënten toe. We gieten het uit op een bakplaat (23x28) met bakpapier en bakken het op 185°C 40-50 min.

2. Stap

Na het bakken laten we het even afkoelen. We leggen een dienblad of bord op de bakplaat en draaien de hele taart om. We verwijderen het papier voorzichtig.

3. Stap

Draai de taart niet meer om en smeer er jam op. We bereiden de pudding volgens de instructies, roeren een tijdje en laten het een beetje afkoelen.

4. Stap

Voeg na de pudding lepel voor lepel kwark toe en roer. Smeer op de taart, bestrooi met pistachenoten en laat afkoelen in de koelkast.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image rommiemax

Sappig Pistache Taartje

Dit is een heerlijk recept voor een sappig pistache taartje. Het combineert de smaken van pistache en kefir in een verrukkelijke traktatie. De taart is bedekt met een laag pistache jam en daarna besprenkeld met hele pistachenoten voor extra crunch. Dit recept is eenvoudig te volgen en het eindresultaat zal ongetwijfeld indruk maken op je gasten. Dit taartje is perfect als dessert, maar kan ook prima dienen als tussendoortje. Geniet van het bakken en eet smakelijk!

50
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We mengen kefir, eieren en pistacheboter goed en voegen droge ingrediënten toe. We gieten het uit op een bakplaat (23x28) met bakpapier en bakken het op 185°C 40-50 min.

2. Stap

Na het bakken laten we het even afkoelen. We leggen een dienblad of bord op de bakplaat en draaien de hele taart om. We verwijderen het papier voorzichtig.

3. Stap

Draai de taart niet meer om en smeer er jam op. We bereiden de pudding volgens de instructies, roeren een tijdje en laten het een beetje afkoelen.

4. Stap

Voeg na de pudding lepel voor lepel kwark toe en roer. Smeer op de taart, bestrooi met pistachenoten en laat afkoelen in de koelkast.

Ingrediënten
Ingrediënten
2
ei
250 g
kefir
230 g
pistacheboter
160 g
Geroosterde pistachenoten
120 g
xylitol
1 Artikel
Eetbare soda
1 Artikel
vanille
Crème
1
Pistache pudding
300 ml
melk
4 el
xylitol
250 g
Magere kwark
Voor de derde keer
2 el
frambozenconfiture
Voor bestrooiing
Geroosterde pistachenoten