ADVERTENTIE

Sappig Pistache Taartje

Dit is een heerlijk recept voor een sappig pistache taartje. Het combineert de smaken van pistache en kefir in een verrukkelijke traktatie. De taart is bedekt met een laag pistache jam en daarna besprenkeld met hele pistachenoten voor extra crunch. Dit recept is eenvoudig te volgen en het eindresultaat zal ongetwijfeld indruk maken op je gasten. Dit taartje is perfect als dessert, maar kan ook prima dienen als tussendoortje. Geniet van het bakken en eet smakelijk!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Ingrediënten

  • 2 ei Toegevoegd aan
  • 250 g kefir Toegevoegd aan
  • 230 g pistacheboter Toegevoegd aan
  • 160 g Geroosterde pistachenoten Toegevoegd aan
  • 120 g xylitol Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Eetbare soda Toegevoegd aan
  • 1 Artikel vanille Toegevoegd aan

Crème

  • 1 Pistache pudding Toegevoegd aan
  • 300 ml melk Toegevoegd aan
  • 4 el xylitol Toegevoegd aan
  • 250 g Magere kwark Toegevoegd aan

Voor de derde keer

  • 2 el frambozenconfiture Toegevoegd aan

Voor bestrooiing

  • Geroosterde pistachenoten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

We mengen kefir, eieren en pistacheboter goed en voegen droge ingrediënten toe. We gieten het uit op een bakplaat (23x28) met bakpapier en bakken het op 185°C 40-50 min.

2. Stap

Na het bakken laten we het even afkoelen. We leggen een dienblad of bord op de bakplaat en draaien de hele taart om. We verwijderen het papier voorzichtig.

3. Stap

Draai de taart niet meer om en smeer er jam op. We bereiden de pudding volgens de instructies, roeren een tijdje en laten het een beetje afkoelen.

4. Stap

Voeg na de pudding lepel voor lepel kwark toe en roer. Smeer op de taart, bestrooi met pistachenoten en laat afkoelen in de koelkast.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Pasta

111 recepten