ADVERTENTIE

Bron :: FB: Varenie je radosť.

Salade van rode biet en kool

Deze salade van rode biet en kool is een van mijn favoriete recepten, die ik vooral lekker vind vanwege de eenvoud en de smaak. De combinatie van de zoete, aardse smaak van de rode biet met de pittige kool zorgt niet alleen voor een aangenaam contrast voor het oog, maar ook voor een smakelijk contrast dat de smaakpapillen verfrist.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 stuk Middelgrote biet Toegevoegd aan
  • 12 Hoofden Rodekool Toegevoegd aan
  • 3 Lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 stuk Citroensap Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Handje noten (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Begin met het grondig wassen van de bieten en de kool.

2. Stap

Rasp of snijd de kool in dunne reepjes.

3. Stap

Doe vervolgens de geraspte bieten en kool in een kom en voeg olijfolie, citroensap, zout en peper toe.

4. Stap

Roer alles goed door elkaar en laat het ongeveer 10 minuten zitten om de smaken te laten combineren.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voor het opdienen kun je de salade bestrooien met noten voor extra knapperigheid en voedingswaarde, iets wat ik ook heb geprobeerd en erg waardeer.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Salade van rode biet en kool

Deze salade van rode biet en kool is een van mijn favoriete recepten, die ik vooral lekker vind vanwege de eenvoud en de smaak. De combinatie van de zoete, aardse smaak van de rode biet met de pittige kool zorgt niet alleen voor een aangenaam contrast voor het oog, maar ook voor een smakelijk contrast dat de smaakpapillen verfrist.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het grondig wassen van de bieten en de kool.

2. Stap

Rasp of snijd de kool in dunne reepjes.

3. Stap

Doe vervolgens de geraspte bieten en kool in een kom en voeg olijfolie, citroensap, zout en peper toe.

4. Stap

Roer alles goed door elkaar en laat het ongeveer 10 minuten zitten om de smaken te laten combineren.

5. Stap

Voor het opdienen kun je de salade bestrooien met noten voor extra knapperigheid en voedingswaarde, iets wat ik ook heb geprobeerd en erg waardeer.

Ingrediënten
2 stuk
Middelgrote biet
12 Hoofden
Rodekool
3 Lepels
Olijfolie
1 stuk
Citroensap
Zout en peper naar smaak
Handje noten (optioneel)