Salade Niçoise met tonijn
Een gezonde en snelle salade die op deze zomerdagen verfrist en alle energie en vitamines levert
Ingrediënten
- 250 g Bladsalade juweeltje
- 125 g kerstomaten
- 125 g Paprika mix
- 80 g Rode uien
- 1 stukjes Okurka hadovka
- 500 g Nieuwe aardappelen
- 250 g Keniaanse bonen
- 100 g Zwarte kalamata olijven
- 25 g ansjovis
- 25 g Opgeslagen vertaling
- 4 stukjes Gekookte eieren 9min
- 200 g Verse tonijn of in olie ingeblikt
- Voor de dressing
- 50 ml Extra vierge olijfolie
- 25 g Grove mosterd
- 25 ml wijnazijn
- 1⁄2 # Gereedschappen ## functies namespace functies { // Sla de vertaalde tekst op type sla_vertaling_op = (_: { tekst: string, }) => enig; } // namespace functies
- Zout Peper
Laatste folders
Procedure
We reinigen de aardappelen, koken ze in hun schil tot ze zacht zijn en laten ze afkoelen.
Daarna snijden we het in stukken van 2 cm dik.
We koken het ei gedurende 9 minuten en laten het afkoelen.
We koken de bonen 4 minuten in 1 l kokend gezouten water.
Vervolgens doen we ze meteen in een kom met ijswater, laten we afkoelen en doen we over op een bord of snijden we doormidden.
Bestrooi de tonijn aan alle kanten met zout en peper. Verhit de olie in een pan op hoog vuur en bak de tonijn snel aan alle kanten licht goudbruin. Bak elke kant 10 seconden. De tonijn blijft rauw van binnen. Dep de gebakken tonijn droog met keukenpapier en snijd in plakjes van 0,5 cm dik.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en doe ze in een kom. Snijd de paprika, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de kom. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, snijd in plakjes van 0,5 cm dik en voeg toe aan de kom.
Pel het gekookte ei en snijd het in goudsbloemen.
Klop de ingrediënten voor de dressing in een kom en giet ze in een schaal.
Voeg de overige ingrediënten toe aan de kom en meng.
We kruiden met zeevlokkenzout en voeg mogelijk verse kruiden toe