ADVERTENTIE
Salade met kipfilet in BBQ-marinade
Een eenvoudige zomerse salade met geurige gegrilde kip
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 600 g kippenvleugels
- 100 g BBQ-saus
- 1 stukjes Romeinse sla
- 100 g mayonaise
- 4 teentjes knoflook
- 25 g Dijon mosterd
- 100 g geraspte Cheddar kaas
- 5 g Romeins karwijzaad
- 15 g chilisaus
- 20 ml citroensap
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
We leggen de kip in de BBQ-saus en laten het langzaam bakken in een voorverwarmde oven op 170°C voor ongeveer 20 minuten
2. Stap
Bereid in een kom de dressing. Meng de mayonaise met Dijon-mosterd, geplette knoflook, chilipasta, geraspte kaas en roomse komijn. Wie wil, voegt ook verse kruiden toe, zoals koriander of platte peterselie. Breng op smaak met zout en citroensap
3. Stap
We wassen de Romeinse sla van vuil en doen het in een grotere kom. We voegen dressing toe en mengen alles lichtjes samen.
4. Stap
Serveer de salade op een bord, leg het gekookte vlees erop en garneer met kruiden of geroosterde stokbroodchips