ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Russische Olivier Salade

Russische Salade, ook bekend als Olivier Salade, is een traditioneel gerecht in Rusland, meestal genoten voor vieringen. Het is een combinatie van verschillende groenten en eiwitten, gebonden in mayonaise.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Salade

  • 200 g gekookte aardappelen Toegevoegd aan
  • 200 g aaseter Toegevoegd aan
  • 200 g erwten Toegevoegd aan
  • 200 g ingemaakte komkommers Toegevoegd aan
  • 200 g Appel Toegevoegd aan
  • 200 g kipfilet Toegevoegd aan
  • 3 Eieren Toegevoegd aan

Aankleden

  • 200 ml mayonaise Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel citroensap Toegevoegd aan
  • 1 knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 knijpen Peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Bereid en kook alle ingrediënten voor de salade. Kook aardappelen en wortelen in kokend water tot ze zacht zijn. Kook de erwten tot ze mals zijn. Kook de kippenborst in kokend water tot het volledig gaar is. Kook de eieren hard. Laat alle ingrediënten volledig afkoelen voordat je ze in blokjes snijdt.

2. Stap

Hak alle salade ingrediënten in kleine blokjes. Combineer ze in een grote kom.

3. Stap

Meng in een kleine kom mayonaise, citroensap, zout en peper om de dressing te maken.

4. Stap

Giet de dressing over de salade ingrediënten in de grote kom. Meng tot alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.

ADVERTENTIE
5. Stap

Serveer de salade direct of zet het een uur in de koelkast voor het serveren.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Russische Olivier Salade

Russische Salade, ook bekend als Olivier Salade, is een traditioneel gerecht in Rusland, meestal genoten voor vieringen. Het is een combinatie van verschillende groenten en eiwitten, gebonden in mayonaise.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid en kook alle ingrediënten voor de salade. Kook aardappelen en wortelen in kokend water tot ze zacht zijn. Kook de erwten tot ze mals zijn. Kook de kippenborst in kokend water tot het volledig gaar is. Kook de eieren hard. Laat alle ingrediënten volledig afkoelen voordat je ze in blokjes snijdt.

2. Stap

Hak alle salade ingrediënten in kleine blokjes. Combineer ze in een grote kom.

3. Stap

Meng in een kleine kom mayonaise, citroensap, zout en peper om de dressing te maken.

4. Stap

Giet de dressing over de salade ingrediënten in de grote kom. Meng tot alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.

5. Stap

Serveer de salade direct of zet het een uur in de koelkast voor het serveren.

Ingrediënten
Salade
200 g
gekookte aardappelen
200 g
aaseter
200 g
erwten
200 g
ingemaakte komkommers
200 g
Appel
200 g
kipfilet
3
Eieren
Aankleden
200 ml
mayonaise
1 eetlepel
citroensap
1 knijpen
zout
1 knijpen
Peper