Bron :: Kaysha von Pexels
Russisch piroshki recept
Russische piroshki vullen je hele huis met hun aroma tijdens de bereiding. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en mijn vrienden en familie zijn er altijd dol op.
Ingrediënten
Voor het zuurdesem:
- 500 g Meel
- 2 Eieren
- 200 g Zure room
- 25 g verse gist
- 50 g suiker
- 1 Theelepel zout
- 100 ml melk
- 50 g gesmolten boter
Voor de vulling:
- 500 g gehakt
- 1 Ui
- Zout en peper naar smaak
- Vers gehakte peterselie
- 2 Tablespoon zonnebloemolie
Laatste folders
Procedure
Los eerst de verse gist en suiker op in de lauwe melk.
Klop in een grote kom de eieren en zure room door elkaar. Voeg de bloem en het zout toe en meng goed. Voeg nu het zuurdesemmengsel en de gesmolten boter toe en vorm het deeg tot een ronde bal.
Dek het deeg af en laat het rijzen op een warme plaats tot het in volume verdubbeld is, minstens 1 uur.
Terwijl het deeg rust, bereid je de vulling voor. Snijd de ui fijn en fruit deze in een pan in de zonnebloemolie. Voeg dan het gehakt toe en bak even mee. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en peterselie.
Vorm van het gerezen deeg kleine balletjes, rol ze plat uit en leg wat vulling in het midden. Vouw de randen van het deeg samen en druk de randen met je handen naar beneden.
Leg de Russische piroshki op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met eigeel en bak ze op 200 graden in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat de Russische piroshki kort afkoelen voor je ze serveert. Ze smaken echter nog steeds fantastisch, zelfs nadat ze volledig zijn afgekoeld.