ADVERTENTIE

Bron :: Kaysha von Pexels

Russisch piroshki recept

Russische piroshki vullen je hele huis met hun aroma tijdens de bereiding. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en mijn vrienden en familie zijn er altijd dol op.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
35

Voor het zuurdesem:

  • 500 g Meel Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 200 g Zure room Toegevoegd aan
  • 25 g verse gist Toegevoegd aan
  • 50 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 100 ml melk Toegevoegd aan
  • 50 g gesmolten boter Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 500 g gehakt Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Vers gehakte peterselie Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon zonnebloemolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Los eerst de verse gist en suiker op in de lauwe melk.

2. Stap

Klop in een grote kom de eieren en zure room door elkaar. Voeg de bloem en het zout toe en meng goed. Voeg nu het zuurdesemmengsel en de gesmolten boter toe en vorm het deeg tot een ronde bal.

3. Stap

Dek het deeg af en laat het rijzen op een warme plaats tot het in volume verdubbeld is, minstens 1 uur.

4. Stap

Terwijl het deeg rust, bereid je de vulling voor. Snijd de ui fijn en fruit deze in een pan in de zonnebloemolie. Voeg dan het gehakt toe en bak even mee. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en peterselie.

ADVERTENTIE
5. Stap

Vorm van het gerezen deeg kleine balletjes, rol ze plat uit en leg wat vulling in het midden. Vouw de randen van het deeg samen en druk de randen met je handen naar beneden.

6. Stap

Leg de Russische piroshki op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met eigeel en bak ze op 200 graden in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat de Russische piroshki kort afkoelen voor je ze serveert. Ze smaken echter nog steeds fantastisch, zelfs nadat ze volledig zijn afgekoeld.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Martina_Grechova

Russisch piroshki recept

Russische piroshki vullen je hele huis met hun aroma tijdens de bereiding. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en mijn vrienden en familie zijn er altijd dol op.

180
Notulen
35
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Los eerst de verse gist en suiker op in de lauwe melk.

2. Stap

Klop in een grote kom de eieren en zure room door elkaar. Voeg de bloem en het zout toe en meng goed. Voeg nu het zuurdesemmengsel en de gesmolten boter toe en vorm het deeg tot een ronde bal.

3. Stap

Dek het deeg af en laat het rijzen op een warme plaats tot het in volume verdubbeld is, minstens 1 uur.

4. Stap

Terwijl het deeg rust, bereid je de vulling voor. Snijd de ui fijn en fruit deze in een pan in de zonnebloemolie. Voeg dan het gehakt toe en bak even mee. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en peterselie.

5. Stap

Vorm van het gerezen deeg kleine balletjes, rol ze plat uit en leg wat vulling in het midden. Vouw de randen van het deeg samen en druk de randen met je handen naar beneden.

6. Stap

Leg de Russische piroshki op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met eigeel en bak ze op 200 graden in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat de Russische piroshki kort afkoelen voor je ze serveert. Ze smaken echter nog steeds fantastisch, zelfs nadat ze volledig zijn afgekoeld.

Ingrediënten
Voor het zuurdesem:
500 g
Meel
2
Eieren
200 g
Zure room
25 g
verse gist
50 g
suiker
1 Theelepel
zout
100 ml
melk
50 g
gesmolten boter
Voor de vulling:
500 g
gehakt
1
Ui
Zout en peper naar smaak
Vers gehakte peterselie
2 Tablespoon
zonnebloemolie