ADVERTENTIE

Bron :: hanbr from Getty Images

Rundvlees met mierikswortelsaus

Recept voor heerlijke rosbief met heerlijke mierikswortelsaus.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Rundvlees Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 150 g Medium mierikswortel Toegevoegd aan
  • 200 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Gewoon meel Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • Zout, versgemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Kruid het vlees met zout en peper en smeer het in met olie. Doe dit gelijkmatig, zodat het een evenwichtige smaak krijgt. 2.

2. Stap

Doe het dan in een ovenschaal en bak het ongeveer 2 uur. Bedruip het tijdens het bakken af en toe met het vet, zodat het vlees sappig en helemaal niet droog wordt.

3. Stap

Maak de saus van het overgebleven vet. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze kort. Voeg vervolgens de geraspte mierikswortel en bloem toe en bak even mee.

4. Stap

Giet als laatste de room erbij, roer en laat een paar minuten pruttelen. Giet de mierikswortelsaus over het vlees.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Rundvlees met mierikswortelsaus

Recept voor heerlijke rosbief met heerlijke mierikswortelsaus.

150
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Kruid het vlees met zout en peper en smeer het in met olie. Doe dit gelijkmatig, zodat het een evenwichtige smaak krijgt. 2.

2. Stap

Doe het dan in een ovenschaal en bak het ongeveer 2 uur. Bedruip het tijdens het bakken af en toe met het vet, zodat het vlees sappig en helemaal niet droog wordt.

3. Stap

Maak de saus van het overgebleven vet. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze kort. Voeg vervolgens de geraspte mierikswortel en bloem toe en bak even mee.

4. Stap

Giet als laatste de room erbij, roer en laat een paar minuten pruttelen. Giet de mierikswortelsaus over het vlees.

Ingrediënten
1 kg
Rundvlees
3 kruidnagel
Knoflook
150 g
Medium mierikswortel
200 ml
Slagroom
1 Lepel
Gewoon meel
olie
Zout, versgemalen zwarte peper