:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/-nDMUzsFJNmJTvvCFk0H/02bdc9f71ba0fd1b0fa7adfd380d43.jpeg)
Bron :: hanbr from Getty Images
Rundvlees met mierikswortelsaus
Recept voor heerlijke rosbief met heerlijke mierikswortelsaus.
Ingrediënten
- 1 kg Rundvlees
- 3 kruidnagel Knoflook
- 150 g Medium mierikswortel
- 200 ml Slagroom
- 1 Lepel Gewoon meel
- olie
- Zout, versgemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Kruid het vlees met zout en peper en smeer het in met olie. Doe dit gelijkmatig, zodat het een evenwichtige smaak krijgt. 2.
Doe het dan in een ovenschaal en bak het ongeveer 2 uur. Bedruip het tijdens het bakken af en toe met het vet, zodat het vlees sappig en helemaal niet droog wordt.
Maak de saus van het overgebleven vet. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze kort. Voeg vervolgens de geraspte mierikswortel en bloem toe en bak even mee.
Giet als laatste de room erbij, roer en laat een paar minuten pruttelen. Giet de mierikswortelsaus over het vlees.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Rundvlees met mierikswortelsaus
Recept voor heerlijke rosbief met heerlijke mierikswortelsaus.
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Kruid het vlees met zout en peper en smeer het in met olie. Doe dit gelijkmatig, zodat het een evenwichtige smaak krijgt. 2.
Doe het dan in een ovenschaal en bak het ongeveer 2 uur. Bedruip het tijdens het bakken af en toe met het vet, zodat het vlees sappig en helemaal niet droog wordt.
Maak de saus van het overgebleven vet. Voeg de geperste knoflook toe en fruit deze kort. Voeg vervolgens de geraspte mierikswortel en bloem toe en bak even mee.
Giet als laatste de room erbij, roer en laat een paar minuten pruttelen. Giet de mierikswortelsaus over het vlees.
Hoe heb je dit recept gemaakt?