Bron :: stockfotocz from Getty Images
Rooster nek nek plakjes in de oven
Ik heb altijd goede ervaringen gehad met in de oven geroosterd nekvlees. Geschikt voor de feesttafel.
Ingrediënten
- 1 kg Varkensnek varkensvlees
- 4 Anjers Knoflook
- zout
- Gemalen zwarte peper
- Paprika
- currykruiden
- 4 Lepels Olijfolie
- 3 stuk De Ui
- 1⁄2 Kop Bieren
Laatste folders
Procedure
Was eerst de nek en droog hem af met een papieren handdoek.
Snijd het vervolgens in plakken van ongeveer 1,5 cm dik.
Zout en peper de plakjes nek en bestrooi met paprikapoeder en currykruiden.
Pel en pers de knoflook.
Wrijf het gekruide vlees in met de uitgeperste knoflook en laat het ongeveer een uur rusten.
Bak ze vervolgens aan beide kanten in hete olijfolie tot de korst goudbruin is.
Leg de geroosterde plakken in een ovenschaal en leg op elke plak een cirkel van gesneden ui.
Voeg een half glas bier toe en bak ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 graden. 9. Ik raad zeker aan om niet te vergeten het vlees tijdens het bakken af en toe te bedruipen met bier om het sappig te houden.