:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/VJePVTa1Y3M4lD58KtF_/5ade42a48652d8a235381f7ef9dd3b.jpeg)
Roomtaart met aardbeien
Een heerlijk dessert met een krokante bodem, romige vulling en verse aardbeien.
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 verpakking bladerdeeg
- 1 ei
- Aardbei
- Poedersuiker voor garnering
Vanillecrème
- 250 ml melk
- 20 g Originele vanille roompudding
- 1 eetlepel bruine suiker
Zure room
- 200 ml Slagroom
- 1 Pakket Vanillesuiker met een vanillestokje
- 1 eetlepel bloemsuiker
Laatste folders
Procedure
We snijden het bladerdeeg in 10 delen
We zetten het op de bakplaat, bestrijken het met ei en bakken het in een voorverwarmde oven op 180' ongeveer 12min
We maken pudding en laten het afkoelen
We slaan de zure room op met vanillesuiker en poedersuiker
We snijden de aardbeien
Het afgekoelde deeg vullen we met vanille crème, dan met room, voegen we aardbeien toe en bedekken het met het tweede deeg
Bestrooi met poedersuiker en laat afkoelen
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Roomtaart met aardbeien
Een heerlijk dessert met een krokante bodem, romige vulling en verse aardbeien.
We snijden het bladerdeeg in 10 delen
We zetten het op de bakplaat, bestrijken het met ei en bakken het in een voorverwarmde oven op 180' ongeveer 12min
We maken pudding en laten het afkoelen
We slaan de zure room op met vanillesuiker en poedersuiker
We snijden de aardbeien
Het afgekoelde deeg vullen we met vanille crème, dan met room, voegen we aardbeien toe en bedekken het met het tweede deeg
Bestrooi met poedersuiker en laat afkoelen
Hoe heb je dit recept gemaakt?