Bron :: Pixabay : Armbrust Anna
Roofpot met gehakt rustiek feesteten
Onze familie kookt dit stevige recept voor roversstoofpot al generaties lang. Er gaat niets boven samenkomen met je dierbaren en genieten van deze heerlijke, vullende stoofpot. Ik heb het in de loop der jaren ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit, vooral in de koude wintermaanden. Kan ook buiten op een open vuur worden bereid.
Ingrediënten
- 500 Gram Rundergehakt
- 3 gemiddelde grootte Aardappelen
- 2 aaseter
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 l runderbouillon
- 2 Tablespoon tomatenpuree
- 1 Theelepel Paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 2 Tablespoon plantaardige olie
Laatste folders
Procedure
Voor het rovershoarma-recept pel je eerst de ui en knoflook en snijd je ze fijn. Schil vervolgens de wortelen en aardappelen en snijd ze in hapklare stukken. Zorg ervoor dat alle stukken ongeveer even groot zijn zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Verhit de plantaardige olie in een grote pan. Voeg dan het gehakt toe en bak het tot het bruin en kruimelig is. Ik raad aan om het gehakt niet te veel te bakken, maar lekker sappig te houden.
Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan het vlees in de pan en bak 2-3 minuten tot het zacht is. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, anders kan hij bitter worden.
Voeg nu de tomatenpuree, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de aardappelen en wortelen toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
Voeg tot slot de runderbouillon toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en dek de pan af. Laat het stoofpotje ongeveer 1 uur sudderen tot de groenten zacht zijn en de smaken goed gemengd zijn.
En daar heb je het - een stevige, heerlijke roversstoofpot die perfect is voor een familiediner of een gezellig weekend thuis bij de open haard in de tuin. Eet smakelijk!