ADVERTENTIE

Bron :: pixelshot from Canva

Romige wortelsoep met gember

Een romige, fijn pikante soep vol vitaminen die je verwarmt op koude dagen. De gembersmaak geeft de soep een unieke pittige smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Een stukje van Ginger Toegevoegd aan
  • 1 l Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 150 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen Zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Schil de wortel, ui, knoflook en gember en hak ze fijn.

2. Stap

Bak de ui goudbruin in een beetje olie in een koekenpan, voeg knoflook, gember en wortel toe en bak een paar minuten tot de wortel enigszins zacht wordt.

3. Stap

We doen de groenten in de pan, giet er bouillon over en laten het ongeveer 20 minuten koken, tot de wortel helemaal zacht is.

4. Stap

We mengen de soep tot een romige consistentie, voegen room, zout en peper toe en laten het nog even sudderen op een matig vuur.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg voor het serveren smaak toe aan de soep naar smaak. Serveer met vers brood.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Romige wortelsoep met gember

Een romige, fijn pikante soep vol vitaminen die je verwarmt op koude dagen. De gembersmaak geeft de soep een unieke pittige smaak.

25
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Schil de wortel, ui, knoflook en gember en hak ze fijn.

2. Stap

Bak de ui goudbruin in een beetje olie in een koekenpan, voeg knoflook, gember en wortel toe en bak een paar minuten tot de wortel enigszins zacht wordt.

3. Stap

We doen de groenten in de pan, giet er bouillon over en laten het ongeveer 20 minuten koken, tot de wortel helemaal zacht is.

4. Stap

We mengen de soep tot een romige consistentie, voegen room, zout en peper toe en laten het nog even sudderen op een matig vuur.

5. Stap

Voeg voor het serveren smaak toe aan de soep naar smaak. Serveer met vers brood.

Ingrediënten
500 g
wortelen
1 stukjes
De Ui
2 kruidnagel
Knoflook
1 Een stukje van
Ginger
1 l
Groentebouillon
150 ml
kookroom
1 Knijpen
Zout
1 Knijpen
gemalen zwarte peper