:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/jFVAwqT8gD7DQsLKe7WV/0af2975392017ade6cb2b7e3e8d811.jpeg)
Bron :: pixelshot from Canva
Romige wortelsoep met gember
Een romige, fijn pikante soep vol vitaminen die je verwarmt op koude dagen. De gembersmaak geeft de soep een unieke pittige smaak.
Ingrediënten
- 500 g wortelen
- 1 stukjes De Ui
- 2 kruidnagel Knoflook
- 1 Een stukje van Ginger
- 1 l Groentebouillon
- 150 ml kookroom
- 1 Knijpen Zout
- 1 Knijpen gemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Schil de wortel, ui, knoflook en gember en hak ze fijn.
Bak de ui goudbruin in een beetje olie in een koekenpan, voeg knoflook, gember en wortel toe en bak een paar minuten tot de wortel enigszins zacht wordt.
We doen de groenten in de pan, giet er bouillon over en laten het ongeveer 20 minuten koken, tot de wortel helemaal zacht is.
We mengen de soep tot een romige consistentie, voegen room, zout en peper toe en laten het nog even sudderen op een matig vuur.
Voeg voor het serveren smaak toe aan de soep naar smaak. Serveer met vers brood.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Romige wortelsoep met gember
Een romige, fijn pikante soep vol vitaminen die je verwarmt op koude dagen. De gembersmaak geeft de soep een unieke pittige smaak.
Schil de wortel, ui, knoflook en gember en hak ze fijn.
Bak de ui goudbruin in een beetje olie in een koekenpan, voeg knoflook, gember en wortel toe en bak een paar minuten tot de wortel enigszins zacht wordt.
We doen de groenten in de pan, giet er bouillon over en laten het ongeveer 20 minuten koken, tot de wortel helemaal zacht is.
We mengen de soep tot een romige consistentie, voegen room, zout en peper toe en laten het nog even sudderen op een matig vuur.
Voeg voor het serveren smaak toe aan de soep naar smaak. Serveer met vers brood.
Hoe heb je dit recept gemaakt?