ADVERTENTIE
Bron :: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Romige taart
Recept voor een heerlijke romige taart, gegarneerd met chocolade.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
15
Vaak
- 200 g Meel
- 100 g suiker
- 100 g boter
- 1 ei
Crème
- 500 ml Gecondenseerde melk
- 3 el suiker
- 250 g boter
Chocolade glazuur
- 200 g Donkere chocolade
- 50 g boter
- 30 g witte chocolade
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
60 min.
1. Stap
Verwarm de oven voor op 180 °C en bereid de bakvorm voor.
2. Stap
Meng meel, suiker, boter en ei. Rol het deeg uit en doe het in de vorm.
3. Stap
Bak het deeg ongeveer 20 minuten in de oven tot het goudbruin is.
4. Stap
Crème - doe gecondenseerde melk en suiker in een pan en breng aan de kook. Voeg daarna boter toe en roer tot een gladde massa.
5. Stap
Smeer de voltooide deeg met room en laat het afkoelen.
6. Stap
Smelt de chocolade en de boter in een waterbad. Giet dan de chocoladesaus over de cake.
7. Stap
Laat de taart minstens 2 uur staan voordat je hem serveert.